Obavijesti

Sport

Komentari 129

Susret Istre i Rijeke prekinut zbog bakljade navijača iz Pule

Susret Istre i Rijeke prekinut zbog bakljade navijača iz Pule
5

Zbog bakljade domaćih navijača prekinuta je utakmica 24. kola HNL-a između Istre i Rijeke. Vodstvo Istre izazvalo je bakljadu na tribini i prekid utakmice u 70. minuti

VIDEO

Utakmica  24. kola hrvatskog prvenstva između Istre i Rijeke prekinuta je zbog bakljade domaćih navijača. Istra je povela iz jedanaesterca, a navijači su počeli slaviti bakljama. Nakon što su baklje već gorjele i ranije zbog čega je gusti dim prekrio travnjak sudac Marijo Strahonja bio je neumoljiv. Prekinuo je utakmicu. 

Bačelić-Grgić nakon dosuđenog jedanaesterca bio je precizan s 11 metara i donio vodstvo Istri. Proslava navijača završila je bakljadom zbog koje je sudac susreta, Marijo Strahonja odlučio svih poslati u svlačionicu i prekinuti utakmicu u 70. minuti.

Već je ranije gusti dim baklji prekrio teren zbog čega je igra stala, ali nakon toga je utakmica nastavljenja. Desetak minuta kasnije Strahonja nije bio toliko strpljiv. Na znak bakljade odlučio je ranije okončati susret.

Iako je Istra u tom trenutku vodila 1-0 pobjednik će ipak biti odlučen za zelenim stolom. Prvi je to put da je u hrvatskom prvenstvu prekinuta utakmica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

O pobjedniku odlučuje Brezni: Sve je moguće, pa i ponavljanje susreta

Povjerenik Prve HNL Josip Brezni nije htio previše komentirati događaje s utakmice Istre i Rijeke. S odlukama će ipak pričekati dok ne dobije sva izvješća s utakmice.

- Ja ću odlučiti što će bit s utakmicom, a disciplinski će sudac odlučiti o kaznama. Prerano je bilo što reći dok ne vidim kompletna izvješća i službene snimke s utakmice - rekao je kratko Brezni.

- U ponedjeljak bih trebao imati izvješće od delegata i onda će puno toga biti jasnije. Moguće je puno opcija jer prvi prekid izazvali su gostujući navijači, a drugi nakon čega je prekinuta utakmica domaći. Zato je moguće da utakmica bude registriana kao 1-0 ili 3-0 za domaće ili 3-0 za goste, a moguće je i da se utakmica ponovi - sve opcije su otvorene

- Sve je obuhvaćeno člankom 59 našeg pravilnika. Ishod ćete znati kad dođe vrijeme i kad proučimo situaciju - završio je Brezni.

A u članku 59. stoji:

'Ako je utakmica prekinuta zbog incidenta, nereda, nedovoljnog broja igrača, nepoštivanja odluke suca da isključeni igrač napusti teren i dr., a utvrdi se da je za prekid utakmice kriv jedan od klubova sudionika - isključivo ili u pretežnom dijelu - utakmica će se registrirati sa 3-0 (parforfe) u korist protivničke strane ukoliko do prekida nije postignut bolji rezultat. 

Ako natjecateljski organ utvrdi da za prekid igre nije kriv ni jedan od klubova sudionika, odnosno da su za prekid podjednako kriva oba kluba i da je organizator utakmice poduzeo sve 21mjere predviđene odlukom nadležnog natjecateljskog organa o organizaciji i osiguranju reda na utakmicama, određenog stupnja natjecanja, nadležni natjecateljski organ može, u skladu s člankom 57. stavak 2. i 3. ovog Pravilnika, odlučiti da se igra nova utakmica ili prekinuta registrira postignutim rezultatom. 

U slučaju prekida utakmice zbog nereda ili ozbiljnih incidenata, organ koji vodi natjecanje, može suspendirati odgovarajuću momčad od odigravanja utakmice na tom igralištu ili području za vrijeme vođenja postupka, do donošenja odluke.'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida