Obavijesti

Sport

Komentari 22

Sve je bruto i neto: Halo, Sepp, pošto svjetsko prvenstvo?

Sve je bruto i neto: Halo, Sepp, pošto svjetsko prvenstvo?
1

Katarski šeici zadovoljno su se smješkali par dana uoči glasovanja, kao da su znali. Svima je bilo sumnjivo, ali nitko ništa nije mogao i nikad neće moći dokazati

VIDEO

Fifa je šugava organizacija. Pod hitno se mora istražiti korupcija u toj kući, kukali su Englezi nakon što ih je Rusija teško porazila u organizaciji Svjetskog prvenstva 2018. godine, a Katar senzacionalno pobijedio u utrci za SP 2022. godine.

Došao je i princ William, lobirao je i David Beckham “dirljivim” govorom, no Englezi nisu posegnuli za najjačim oružjem - milijunima eura. A upravo to donijelo je Rusima i Kataru organizaciju. Milijun ovome, milijun onome, sve je anonimno i nitko nikoga ne može optužiti. Katarski šeici zadovoljno su se smješkali nekoliko dana uoči glasovanja, kao da su znali. To je svima bilo sumnjivo, ali nitko ništa nije mogao i nikad neće moći dokazati.

- Pa kako ćete vi organizirati SP? Imate samo 25.000 kreveta. Morate imati barem 75.000. Kod vas je temperatura oko 50 stupnjeva po ljeti - ispitivali su šeike ljubomorni konkurenti.

- Bit će 100.000 kreveta. Kažete da je vrućina problem. Koliko mora biti stupnjeva, 27? E, bit će 25 - kroz smijeh su im odgovarali Arapi kojima ništa nije nemoguće. Baš sve su kupili novcem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

KATAR

PLUS: S plaže na klimatizirani stadion, a sve će raditi na solarnu energiju    

Kupate se i sunčate na plaži cijeli dan, spremite stvari i odšetate na stotinjak metara udaljeni stadion, koji će biti u bojama vaše reprezentacije. Poslije utakmice, klimatiziranom podzemnom željeznicom otiđete pogledati Brazil na pet kilometara udaljeni stadion okružen videozidom površine 40.000 četvornih metara u slučaju da nemate kartu. Sve stadione nakon SP-a će rastaviti i donirati Africi.

MINUS: Dva milijuna ljudi u krugu od 50 km, nema alkoholnih pića... ili?   

Ne brinite za to, rekao je katarski šeik nakon što su ga pitali kako će konzervativna muslimanska zemlja kontrolirati konzumaciju alkohola. Deset od dvanaest stadiona u krugu je od 50 kilometara tako da ćete se stiskati u gužvi. Nije ni to loše ako među tri milijuna gostiju, koliko se očekuje, uhvatite zgodnu Brazilku, no ako ćete se do stadiona probijati kroz masu znojnih Engleza, nećete baš uživati. Temperature će biti oko 50 stupnjeva, a klime neće biti baš svugdje.

RUSIJA

PLUS: Pivo i votka za svakoga, a put je jeftiniji pravim navijačima    

Ima li bolje zemlje za Svjetsko prvenstvo od lude Rusije i blesavih Rusa, koji se zabavljaju na sve moguće načine. Votka i pivo teći će u potocima, noćni život St. Petersburga, Moskve i Sočija je spektakularan i nema sumnje kako će se svi dobro zabaviti. A i blizu je, pa će nogometom zaluđenim Europljanima SP biti dostupnije, a u nekim manjim gradovima i cijene će biti vrlo prihvatljive.

MINUS:  ‘Ingliš’? Njet, njet. gradovi su udaljeni, a prijeti vam i kriminal

Zamislite da Hrvatska prvi krug igra u St. Petersburgu, a onda na drugi krug u Ekaterinburg morate putovati 2100 kilometara vlakom jer vam je budžet ograničen. I onda vam na nekoj stanici na pola puta lokalna banda ukrade i ono malo novca što vam je ostalo. Želite se policiji obratiti za pomoć, no oni vas tupo gledaju jer ne znaju ni beknuti engleski ili bilo koji jezik osim materinjeg, iako ćete ruski shvatiti ako se potrudite i pažljivo ih poslušate.    

Dajmo im organizaciju: od autsajdera do pobjednika    

1. Ma kod nas je najljepše

Godinu, dvije prije izbora počinje “lobiranje” za dobivanje organizacije SP-a. Kandidature su javno prezentirane i već se počinju kristalizirati glavni favoriti za SP.    

2. Tržnica je otvorena

Počinju zakulisne igre koje će u konačnici odrediti tko će dobiti organizaciju prvenstva. “Ispod stola” dogovaraju se cifre, tko ponudi najviše dobit će glas za kandidaturu.    

3. Favoriti i autsajderi

Englezi su bili uvjereni da će dobiti SP dok su se potajno smijali katarskoj kandidaturi. Australija je također bila veliki favorit za dobivanje SP-a 2022. godine.    

4. Gle čuda, SP je u Kataru!

I dok su Englezi bili ljuti na Fifu, Rusi i katarski šeici zadovoljno su se smješkali. Njihov plan je uspio. Sa “sitnišem” su kupili glasove, a zaradit će milijarde od organizacije.    

5. Čist račun, duga ljubav

Glasovanje je anonimno tako da je teško otkriti manipuliranje. A domišljati mogu uzeti “milju” od Engleza i obećati glas, a zatim za dva mil. katarskih eura promijeniti ploču    

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića