Sport

Komentari 112

Sve je po propisima, ali navijači Dinama se ljute: Hajduk im dao 5% ulaznica, a oni su željeli više

Sve je po propisima, ali navijači Dinama se ljute: Hajduk im dao 5% ulaznica, a oni su željeli više

U prošlom je derbiju na jugu Maksimira bilo više navijača Hajduka od inače propisanih pet posto, a izašli su im 'modri' u susret jer je južna tribina odvojena od ostatka stadiona, što nije slučaj u Splitu

Domaćini su obvezni osigurati pet posto ulaznica za gostujuće navijače pa je tako Hajduk za navijače Dinama na Poljudu osigurao 1502 ulaznice što je pet posto kapaciteta stadiona - i sve je po propisima. No, navijači 'modrih' ljuti su jer su oni željeli doći u većem broju.

No, pravila su pravila, a očito je ono što 'muči' navijače Dinama to da je zagrebački klub Torcidi osigurao veći broj ulaznica na derbiju kad je Hajduk u Zagrebu slavio 2-0 u prosincu. Ipak, južna je tribina odvojena od ostatka stadiona na Maksimiru pa je nekako i bilo logično da 'modri' prepuste ulaznice ako nije bilo toliko interesa domaćih navijača.

Isto je tako logično da Hajduk, koji će rasprodati stadion, omogući maksimalnom broju svojih navijača dolazak na stadion jer će se navijači Dinama nalaziti na istoj tribini s navijačima Hajduka pa će se morati napraviti i određena 'tampon zona' u kojoj neće biti navijača. A što bi bilo više navijača iz Zagreba, veća bi trebala biti ta zona.

Bilo kako bilo, obje će momčadi imati podršku u Splitu, a brojnija će biti ona domaća. No, Splićani još moraju doći i u goste Dinamu pa je pitanje hoće li im 'modri' i ovaj put izaći u susret što se tiče ulaznica kao na posljednjem derbiju.

Najčitaniji članci