Sport

Komentari 0

Sve je spremno za spektakl na Sljemenu: Prva kreće Vlhova

Sve je spremno za spektakl na Sljemenu: Prva kreće Vlhova

U Zagrebu je zahladilo, staza na Sljemenu je u odličnom stanju, izvučeni su startni brojevi i sve je spremno za žensku slalomsku utrku 'Snježne kraljice' na Sljemenu

Slovakinja Petra Vlhova krenut će prva u prvu vožnju ovogodišnjeg slaloma za Svjetski kup skijašica na zagrebačkom Sljemenu koja je na programu u subotu od 13 sati, odlučeno je na ždrijebu održanom na Trgu kralja Tomislava u petak.

POGLEDAJTE GALERIJU

Vlhova je dva puta zauzimala druga mjesta na Sljemenu, 2017. i prošle godine, a i ove je sezone dva puta bila druga u slalomima za Svjetski kup, u Killingtonu početkom prosinca i Lienzu prije pet dana.

Druga će sa starta krenuti Švicarka Michelle Gisin, a treća Austrijanka Katharina Liensberger. Braniteljica naslova "Snježne kraljice", četverostruka sljemenska pobjednica i najbolja skijašica današnjice Amerikanka Mikaela Shiffrin na izvlačenju je u petak dobila startni broj sedam.

Zagreb: Na Tomislavcu održano izvlačenje startnih brojeva ženske utrke

U subotu će nastupiti i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Ida Štimac. Popović, koja je prije pet dana u Lienzu 26. mjestom stigla do svojih prvih slalomskih bodova u Svjetskom kupu, imat će startni broj 71, a Štimac, kojoj će ovo biti drugi nastup na Sljemenu, broj 73 u konkurenciji 74 skijašice.

Najčitaniji članci