Obavijesti

Sport

Komentari 59

Sve o Damiru Buriću: Natjerao je Milevskog i da kupi bicikl...

Sve o Damiru Buriću: Natjerao je Milevskog i da kupi bicikl...
1

Damir Burić je kombinacija dalmatinskog talent i njemačke discipline. To je pokazao sedam dana nakon dolaska u Hajduk, kada je zbog kašnjenja kaznio Milevskoga tako što je ovaj morao kupiti dva bicikla klubu

VIDEO

Iako je već jednom bio trener Hajduka, Damir Burić nije toliko poznat ni navijačima Hajduka, a kamo li široj nogometnoj javnosti. Nije stoga zgorega podsjetiti na biografiju trenera koji je većinu karijere proveo u Njemačkoj. Kako igračke, tako i trenerske. A u Njemačku ga je odveo baš ''njemački mentalitet'', i to zbog Hajduka.

Pokretanje videa...

02:17

- Damir Burić je pogodak za Hajduk on je kombinacija dalmatinskog talenta i njemačke discipline. Igrali smo skupa, bio je zahvalan vezni igrač, mogao je trčati šest dana, na Marjanu bi nas uvijek ostavio za cijeli krug. S njegovim iskustvom, znanjem i radnim navikama, Hajduk može samo profitirati, ali trebat će mu i malo sreće. Znate kako je kod nas, nama nitko ne valja, svakome pronađemo manu - kazao je uoči prvog Burićevog imenovanja na mjesto trenera Hajduka, u ljeto 2015. godine njegov nekadašnji suigrač Darko Butorović.

I nekako tako je i bilo, bilo je to vrijeme financijske krize, slabašna momčad prošla je Silamae Kalev i Koper u Europi, u sezonu startala remijem u Maksimiru..., ali se sve brzo rasplinulo nakon remija sa Splitom, Slavenom i Rijekom, poraza od Istre, ispadanja od Libereca... Najveće kritike trpio je zbog igre bez klasičnog napadača, a do kraja sezone koja je ostala obilježena i brojnim sudačkim previdima na štetu Hajduka, turbulencijama u vlasničkoj strukturi kluba, smjene Brbića, odlaska Vučevića, izbora... Hajduk je bio treći. Burić je krenuo slagati novu sezonu sam, bez sportskog direktora i predsjednika, a kad je izabran Ivan Kos on mu se zahvalio i izabrao Marjana Pušnika koji je zamijenio Burića na klupi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Damir Burić dijete je Splita, odrastao je i igrao nogomet u Parku mladeži, no većinu svog nogometnog i životnog vijeka proveo je u Njemačkoj. Igrao je za Mannheim, Ingolstadt, Freiburg i Borussiju Mönchengladbach, stekao je diplomu prestižne Akademije Seppa Herbergera u Kolnu, a trenerski zanat pekao je kao pomoćnik u Freiburgu, Bayeru iz Leverkusena i Werderu, te u stožeru U-21 reprezentacije Njemačke, prije nego li je sjeo na klupu Hajduka. Nakon Hajduka vodio je Admiru Wacker i Greuther Fürth.

A zanimljivo je da je Burić u Njemačku otišao posve slučajno. Želio se pošto-poto nametnuti Hajduku, koji ga je gledao na pripremnoj utakmici protiv Mannheima u Postirama na otoku Braču. Ali Nijemci su bili toliko oduševljeni njime, da su ga odmah poveli sa sobom, pa mu je propao san da zaigra na Poljudu.

Dalmatinski talent i njemačka disciplina

Burić je nedavno proslavio 55. rođendan, obiteljski je čovjek, posvećen supruzi i dvojici sinova, za njega se ne vežu nikakve afere, a sebe opisuje kao tipičnog Dalmatinca.

- Ne podnosim poraze, kad izgubim utakmicu - nepodnošljiv sam. Ali to me brzo prođe, trener mora što prije igračima vratiti vjeru. Držim kako je ključ uspjeha samo kvalitetan rad i disciplina - kazao je na predstavljanju i dodao kako je kombinacija dalmatinskih gena i njemačke discipline njegova prednost.

- Mi Dalmatinci smo jako vrijedni i kreativni, ali ne smijemo zaboraviti naš mentalitet i emociju. To moramo iskoristiti. A discipline i reda mora biti.

A upravo je to pokazao niti sedam dana nakon prvog dolaska u Hajduk, kada je zbog kašnjenja na trening kaznio Milevskoga tako što je ovaj morao kupiti dva fitnes-bicikla za Hajdukovu teretanu, a u drugom kolu je Bencuna uveo u igru početkom drugog poluvremena, a onda vrlo brzo izvadio zbog nezalaganja...

Pokretanje videa...

00:45
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu