Obavijesti

Sport

Komentari 26

Sve o Rusiji: Vatreni, čuvajte se Dzjube i opasnog Čeriševa!

Sve o Rusiji: Vatreni, čuvajte se Dzjube i opasnog Čeriševa!
7

Artem Dzjuba i Denis Čerišev zabili su po tri gola u dosadašnjem turniru. Rusi su u vrhu po zabijenim golovima, ali i autogolovima. Rusija je prva momčad od 1966. s najmanje dva autogola na SP-u

VIDEO

Hrvatska je četvrtom pobjedom zaredom na SP-u izborila četvrtfinale. Redom su padali Nigerija, Island, Argentina i Danska, a sad idemo na noge domaćinu Rusiji koji je senzacionalno izbacio Španjolsku u osmini finala, također na penale.

Ima jedna zanimljiva 'caka' za te penale i domaćine svjetskih prvenstava. domaćin SP-a slavila je u raspucavanju na svakom od zadnjih pet Mundijala: Francuska 1998., Južna Koreja 2002., Njemačka 2006., Brazil 2015. i Rusija ove godine.  Hrvatska - Rusija, četvrtfinale igramo u subotu u 20 sati na Olimpijskom stadionu u Sočiju.

Kroz ovaj tekst predstavit ćemo vam Ruse i njihov put do četvrtfinala.

'Petarda' na startu

Rusija je SP otvorila impresivnom pobjedom protiv ne tako impresivnog protivnika.

Pukla je 'petarda' protiv Saudijske Arabije u prvom kolu (5-0). 

Početni šok nakon ozljede najboljeg ruskog igrača Džagojeva ubrzo je zamijenilo veselje. Jer Denis Čerišev, koji je ušao umjesto njega već u 24. minuti utakmice, zabio je dva gola Saudijcima.

Rusija je počela s Džagojevim i Smolovom u špici, a završila je s Čeriševim i Dzjubom, koji je ušao umjesto Smolova. Baš je Dzjuba, uz Čeriševa možda i najopasniji ruski igrač, zabio jednog Saudijcima.

Golovin i Gazinski zabili su također po jedan gol.

Sredili i Salaha

U drugom kolu Ruse su čekali Mohamed Salah i Egipćani. Ruski izbornik Stanislav Čerčesov složio je formaciju po izvedbi u prvoj utakmici. Iz prvih 11 ispao je Smolov, na njegovo mjesto došao je Dzjuba koji je opet zabio.

Golovin je s lijeve strane pomaknut u sredinu kako bi otvorio prostor na krilu za Čeriševa.

I on je zabio Egipćanima, jedan su si zabiliu sami, a Rusija je slavila 3-1.

Težak poraz koji ne boli

Utakmica protiv Urugvaja, zadnja u skupini za 'Zbornaju', nije dobro završila za domaćina.

Izgubili su Rusi 3-0.

Ovaj put Čerčesov je u sredini terena dao šansu Mirančuku, Golovin je ostao na klupi. Desno je bio Samedov, lijevo Čerišev, a u špici opet Dzjuba, Smolov je kasnije ušao s klupe.

No nije ovaj poraz previše zabolio Ruse. Ranije su osigurali osminu finala, ali poraz je značio da idu u naš dio ždrijeba.

Urugvajci su otišli na drugu stranu ždrijeba gdje su Francuska i Brazil.

Džabe Španjolcima 'milijun' dodavanja

Rusija - Španjolska, osmina finala SP-a. 

Španjolci su porušili sve moguće rekorde o broju dodavanja u jednoj utakmici Svjetskog prvenstva, imali su preko 1000 dodavanja! 

Ali Rusija ide dalje nakon lutrije penala.

Srušili su Rusi favorizirane Španjolce, koji su drugi put u povijesti (2002. i 2018.) ispali sa SP-a iako nisu izgubili utakmicu na turniru (misli se na regularnih 90 minuta).

Čerčesov je protiv Španjolaca opet krenuo s Džubom u špici, nakrcao je sredinu s igračima i uglavnom su se Rusi branili. Španjolci su se dodavali do besvijesti i poveli su autogolom Ignjaševiča. Izjednačio je Dzjuba iz penala i Rusi su nekako izdržali 90 minuta plus dvaput po 15 te nakon dramatičnog raspucavanja prošli u četvrtfinale.

Prošle godine u studenom, također u St. Peterburgu, Rusija je odigrala 3-3 sa Španjolskom u prijateljskoj utakmici iako je gubila 2-0, i još je De Gea skinuo zicer Smolovu za pobjedu u završnim minutama. 

Budite sigurni, Rusija će protiv nas igrati na krilima neviđene euforije. To joj je najjači forte je, budimo realni, ako usporedimo igračke pozicije, vjerojatni niti jedan ruski igrač ne bi mogao biti u prvih 11 Hrvatske. 

Favoriti smo, ali bili su to i Španjolci.

Zato, Vatreni, oprez!

Čuvajte se Čeriševa i Dzjube

Rusija je, pazite sad, u vrhu najefikasnijih reprezentacija SP-a!  Zabili su Rusi devet golova, kao i Belgijci na prvom mjestu. No i Hrvatska je odmah tu blizu, na trćem mjestu s osam postignutih golova. 

Naša obrana posebno će morati paziti na dvojicu rasploženih reprezentativaca 'Zbornaje', Artema Dzjubu i Denisa Čeriševa, obojica su zabila po tri gola.

Artem Dzjuba ima 29 godina, prošao je sve selekcije ruske reprezentacije, a igrao je u Spartaku iz Moskve punih devet godina.

Od 2015. godine igra za Zenit i Vida i Lovren morat će dobro paziti na njega. Od zadnjih sedam golova koje je Rusija zabila na SP-u, on je sudjelovao u četiri, triput je zabio, jedanput asistirao.

Drugi čovjek na kojeg moramo posebno obratiti pozornost je Denis Čerišev, 27- godišnji napadač Villarreala, koji je, kao i Dzjuba, zabio tri gola na ovom SP-u.

Čerišev se nametnuo nakon što se u prvoj utakmici protiv Saudijske Arabije ozlijedio Alan Džagojev, vjerojatno najveća zvijezda ruske reprezentacije. No Čerišev i Dzjuba natjerali su navijače da zaborave na Džagojeva.

Sve je to lijepo posložio Stanislav Čerčesov i Rusija će biti sve samo ne lak zalogaj za Vatrene, koji su, prema svim kladionicama, favoriti za polufinale SP-a.

Ruse smo nedavno pobijedili!

Tri utakmice, dva remija i pobjeda.

To je učinak Hrvatske u međusobnim susretima protiv Rusije. Dvaput je bilo 0-0, u kvalifikacijama za Euro 2008. godine. Pobijedili smo Rusiju 3-1 u studenom 2015. godine, u prijatejskoj utakmici u Rostovu.

Smolov je zabio za vodstvo Rusije u prvom poluvremenu. Hrvatska je okrenula u nastavku golovima Nikole Kalinića, Marcela Brozovića i Marija Mandžukića. 

Hrvatsku je vodio Ante Čačić, koji je krenuo s Mandžom i Kalinićem od prve minute.

Igrao je i Perišić, ali nije bilo ni Modrića ni Rakitića. 

Subotnja utakmica u Sočiju bit će povijesna za obje reprezentacije. Rusi nisu ni sanjali da bi mogli doći ovako daleko, na putu do četvrtfinala izbacili su i moćne Španjolce. Hrvatskoj će ovo biti vjerojatno posljednja šansa generacije da napravi nešto veliko, generacije koja je, po imenima, bila predodređena nadmašiti i Vatrene iz Francuske. 

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

 

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske