Obavijesti

Sport

Komentari 6

Sve o Srbiji: Imaju strašan duo na golu i krilo iz Barcelone...

Sve o Srbiji: Imaju strašan duo na golu i krilo iz Barcelone...
1

Izbornik Nenad Peruničić odlučio je zahvaliti se nekolicini iskusnijih igrača i pozvao je nekoliko mladih, ali izuzetno zanimljivih igrača. Imaju ponajbolji golmanski dvojac na svijetu i opasnog Kninjanina Zelenovića

VIDEO

Utakmice Hrvatske i Srbije u svakom sportu imaju posebnu draž, a nerijetko i paklenu uvertiru. Počesto se vuku repovi i nakon utakmica, a nadamo se da to neće biti slučaj u susretu rukometnih euro-kvalifikacija između Srbije i Hrvatske.

Prva utakmica igra se u četvrtak u beogradskoj Štark Areni u 18:00 sati. Trebalo se igrati u Pioniru, ali dan kasnije utakmicu finala ABA Lige igraju Crvena zvezda i Budućnost pa je utakmica premještena u velebnu Štark Arenu koja gotovo 19 tisuća ljudi, a karte za utakmicu su besplatne pa se očekuje puna dvorana i naelektrizirana atmosfera.

Srbi su promijenili dvoranu, igra se pred 20.000 navijača
Srbi su promijenili dvoranu, igra se pred 20.000 navijača

Hrvatska reprezentacija ima problema. Već duže vrijeme izvan stroja su Domagoj Pavlović i Marino Marić, bedreni mišić ozlijedio je srednji vanjski Luka Cindrić, a tek se vratio Marko Mamić koji još hvata formu i u klubu igra samo obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, problema ima i reprezentacija Srbije. Izbornik Nenad Peruničić odlučio je zahvaliti se nekolicini iskusnijih igrača i pozvao je nekoliko mladih, ali izuzetno zanimljivih igrača. 

'Kauboji' trenirali u Osijeku, Rak u repki nakon 15 godina...
'Kauboji' trenirali u Osijeku, Rak u repki nakon 15 godina...

Najjača karika srpske reprezentacije golmanski je par Cupara-Milosavljev. U klasu Dejana Milosavljeva mogli smo se uvjeriti u utakmicama SEHA lige i Lige prvaka između Vardara i PPD Zagreba. Čovjek je branio sve, u zagrebačkoj Areni u utakmici osmine finala Lige prvaka proglašen je igračem utakmice, a uz njega tu je i Vladimir Cupara, jedan od ponajboljih europskih golmana i prvi golman Kielcea.

Rhine-Neckar Lions - Vardar Skopje

Opasnost hrvatskoj prijeti i s krila. Na desnom je krilu Bogdan Radivojević  koji će od ljeta 2019. nositi dres mađarskog Pick Szegeda. S lijevog prijeti Nemanja Ilić koji je ove sezone iz Toulousea preselio u Barcelonu kao vatrogasno rješenje zbog ozljede Caspera Mortensena.

Slaba vanjska linija

I to dolazimo do problema. Naime, srpska krila nema tko razigrati. Nedostaje im kvalitete na srednjem vanjskom, a nemaju baš ni neke šutere. Ističe se tek lijevi vanjski Nemanja Zelenović koji je rođen u Kninu, a nastupa za Magdeburg. Poziciju srednjeg vanjskog drži bivši mladi hrvatski reprezentativac, Riječanin Stefan Vujić

Duvnjak: Červar nas posebno priprema za ambijent u Srbiji
Duvnjak: Červar nas posebno priprema za ambijent u Srbiji

Radi se o pomalo paradoksalnoj situaciji jer je srpska rukometna reprezentacija u prošlosti bila bogata vrsnim vanjskim igračima. Bili su tu Šešum, Vujin, Momir Ilić, Rnić, Čutura... Nedostatak vrsnih vanjskih igrača mogao bi biti veliki problem izabranicima Nenada Peruničića protiv hrvatskih gorostasa u obrani. 

Traže spas protiv Hrvatske

Srbija je odmah na početku kvalifikacija kiksala. Protiv slabašne Belgije izvukli su tek remi (27-27) na domaćem terenu, a četiri dana kasnije izgubili su od Švicarske na gostovanju (29-24). Imaju samo jedan boda, kao i Belgija, i drže začelje Grupe 2 kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

U dvomeču s Hrvatskom nisu favoriti, ali neki bodovi nasušno su im potrebni ako žele ostati u igri za plasman na završni turnir u Austriji, Švedskoj i Norveškoj.

Kladioničarske kuće na pobjedu Srbije protiv Hrvatske nude koeficijent 4, dok je na rukometaše Line Červara koeficijent 1.3.

Popis Nenada Peruničića:

Golmani: Vladimir Cupara, Dejan Milosavljev, Tibor Ivanišević

Lijeva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić

Pivoti: Mijajlo Marsenić, Živan Pešić, Zoran Nikolić

Desna krila: Bogdan Radivojević, Nemanja Živković, Vukašin Vorkapić

Vanjski: Miljan Pušica, Ivan Mošić, Mladen Krsmančić, Stefan Vujić, Lazar Kukić, Nemanja Obradović, Jovica Nikolić, Nikola Crnoglavac, Nemanja Zelenović

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet