Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sve po starom: Max Verstappen je bio najbrži na dva treninga

Sve po starom: Max Verstappen je bio najbrži na dva treninga

Subotnje kvalifikacije će započeti u 16 sati, a start nedjeljne utrke je predviđen za 15 sati. Nakon što je održano šest natjecanja od 22 utrke iz ovogodišnjeg kalendara, Verstappen je u uvjerljivom vodstvu sa 144 boda

Aktualni dvostruki svjetski prvak i vodeći u ovoj sezoni Svjetskog prvenstva u formuli 1 Nizozemac Max VerstappenRed Bullu imao je najbolja vremena na oba treninga održana u petak na stazi "Circuit de Catalunya", nedaleko Barcelone, uoči subotnjih kvalifikacija i nedjeljne utrke za Veliku nagradu Španjolske.

Spanish Grand Prix

Verstappen je bio uvjerljivo najbrži na prvom treningu, kad mu je za najbrži krug trebala jedna minuta i 14.606 sekundi. Njegov momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez, bio je gotovo sekundu sporiji (1:15.374), a ostvario je drugo najbolje vrijeme.

No, već na drugom treningu su razlike postale bitno manje. Verstappen je ponovno bio najbrži (1:13.907), ali je domaći miljenik Fernando Alonso Aston Martinu bio tek neznatno sporiji (1:14.077). Treći rezultat (1:14.177) imao je Nijemac Nico HülkenbergHAAS-u.

Spanish Grand Prix

Subotnje kvalifikacije će započeti u 16 sati, a start nedjeljne utrke je predviđen za 15 sati. Nakon što je održano šest natjecanja od 22 utrke iz ovogodišnjeg kalendara, Verstappen je u uvjerljivom vodstvu sa 144 boda, ispred Pereza koji ima 105. Jedini dostojan konkurent vozačima Red Bulla u ovoj sezoni je do sada bio bivši dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso koji ima 93 boda.