Sport

Komentari 4

Šveđani napakostili Mađarima: Ugrozili su im polufinale Eura

Šveđani napakostili Mađarima: Ugrozili su im polufinale Eura

Hrvatska i Španjolska su dva kola prije kraja osigurale polufinale Eura, ali ovdje se neće znati ništa do posljednjeg trenutka. Island i Portugal su definitivno otpali iz tih kalkulacija, a tu su Norveška, Slovenija i Mađarska

Još jedno kolo ostalo je do kraja grupne faze, a u skupini dva se i dalje ne zna drugi putnik u polufinalu. Šveđani su pobijedili Mađare 24-18 u za njih nebitnoj utakmici i tako osigurali Norvežanima nastup na završnom turniru u Stockholm, a Mađarskoj otežali put prema polufinalu.

Hrvatska i Španjolska su dva kola prije kraja osigurale polufinale Eura, ali ovdje se neće znati ništa do posljednjeg trenutka. Island i Portugal su definitivno otpali iz tih kalkulacija, a kao mogući suparnici u polufinalu su nam ostali Norveška, Mađarska i Slovenija. No trebamo biti malo strpljivi, sve će se znati već sutra. Mađari su u unatoč porazu od Švedske i dalje u dobroj situaciji, ali više ne ovise sami o sebi.

Oni moraju u sljedećem kolu pobijediti Portugal te se nadati da će Norveška dobiti Sloveniju. Tada će obje reprezentacije imati po šest bodova, ali Mađarska ima bolji međusobni omjer.

No postoji i mogućnost da Slovenija pobijedi Norvešku, a onda će oni u tome slučaju preuzeti prvo mjesto i poslati Mađare kući, a Norvežane na prvoplasiranog iz skupine 1.

Mađari su očekivali pobjedu protiv Švedske koja je bila bez dobivene utakmice u drugome krugu do ovog susreta, ali prevarili su se.

Bila je to čvrsta utakmica u kojoj se vidjelo na Šveđanima da nisu na sto posto i svejedno su lakoćom zabijali, a Mađari su ginuli za svaki gol. Mađarska je bolje krenula, a onda je Švedska sredinom prvog dijela preuzela kontrolu rezultata i držali su minimalnu prednost. Igralo se gol na gol, nitko se nije uspio odvojiti sve do 18-18 kada je mađarska obrana popustila nekoliko puta i Šveđani su u tren oka napravili seriju od 6-0 i pobijedili 24-18.

Vidjelo se kod Šveđana da nisu sto posto koncentrirani, ali htjeli su vratiti dug publici koja ih je bodrila od prve utakmice. Možda nisu na razini kao prije dvije godine kada su na Euru u Hrvatskoj bili drugi, ali zaslužili su pljesak zbog današnje predstave. Na kraju su došli do utješne pobjede koja njima ništa ne znači, ali ovako su dodatno zakomplicirali situaciju u ovoj grupi.

Gottfridsson i Pellas zabili su po pet golova za domaćine, a kod indisponiranih Mađara Szita je zabio četiri gola, a Banhidi i Mathe po tri.

Konačni epilog ove skupine saznat ćemo sutra. Mađarska igra protiv Portugala, a Norveška protiv Slovenije. 

 

Najčitaniji članci