Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
21 komentara

Sveta Kata, snijeg na vrata. Ma ne! Sveta Kata, zlato oko vrata

I zato, naklon do poda, našem Marinu, našem Borni, Željku, Ivanu, Mati, svim dečkima koji su nas doveli do svjetskog vrha. Drugi put u povijesti. Nije bilo lako Marinu Čiliću. Znali smo da je za klasu bolji od Pouillea...

Foto: Sanjin Strukic
21 komentara

Sveta Kata, snijeg na vrata, kaže naša stara izreka. A mi kažemo: Sveta Kata, zlato oko vrata. Hrvati su u nedjelju, na blagdan svete Katarine došli, vidjeli, osvojili. Pokorili su velebni stadion u Lilleu. Francuze su ostavili u suzama. Drugi put u povijesti Hrvatska je osvojila “teniski gral”, nakon 13 godina Davis Cup trofej ponovno dolazi u našu domovinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1202254 / ]

Moja domovina, odzvanjala je u Lilleu, šampanjac je tekao u potocima. I taj 25. studenog 2018. godine ući će u povijest hrvatskog sporta. Kakav je to samo kraj ove godine.

Pamtit ćemo je zauvijek, što zbog onog nezaboravnog ruskog ljeta, a što to sad zbog naših sjajnih tenisača. Posljednji se put Davis Cup igrao u ovakvom formatu. U povijest ulazi Hrvatska, svi će nas spominjati kao zadnjeg osvajača u onom starom, mnogi će reći boljem formatu teniskog natjecanja starog 118 godina.

I zato, naklon do poda, našem Marinu, našem Borni, Željku, Ivanu, Mati, svim dečkima koji su nas doveli do svjetskog vrha. Drugi put u povijesti. Nije bilo lako Marinu Čiliću. Znali smo da je za klasu bolji igrač od Lucasa Pouillea, ali na njemu je bio veliki pritisak.

Prije dvije godine je pred svojom publikom imao jednu ruku na trofeju Davis Cupa, propustio je priliku, Del Potro je okrenuo i Argentina je na kraju slavila. Sad Marin nije dopustio dramu petog meča. Kako i priliči jednom od najboljih tenisača današnjice, bez problema je “slomio” Pouillea. Meč je završio lobom, bio je to potez za povijest.

Potez koji ulazi u povijest našeg sporta. Napokon smo sredili i te Francuze, godinama, ali doslovno godinama su nas pobjeđivali u finalima. E, pa, bilo je i vrijeme da i vi malo plačete. Veličanstven je ovo uspjeh. Najbolji smo na svijetu u jednom od najvećih sportova, ponovno. 

 

Naši partneri pišu
Message