Obavijesti

Sport

Komentari 53

Svetina: Kinezi stadionom nisu oduševljeni, ali stižu u Zagreb

Svetina: Kinezi stadionom nisu oduševljeni, ali stižu u Zagreb
1

DOLAZE KINEZI Uskoro bi mladi kineski nogometaši na trenizima mogli gledati majstorije Dinamovih igrača. Direktor kluba Tomislav Svetina kaže da će Kinezi ubrzo doći u Zagreb...

VIDEO

Mjesecima smo razgovarali s Kinezima. Posljednja smo tri-četiri dana ovdje i dogovorili smo početak suradnje, sve je još u povojima, ali idemo polako, rekao nam je iz Kine direktor Tomislav Svetina.

Dinamo sad na dresu nema sponzora, a možda uskoro, po uzoru na svjetske velikane, Inter i Milan, na dresu bude imao natpis na kineskom jeziku.

Jučer su Zagrepčani predvođeni direktorom Tomislavom Svetinom potpisali okvirni ugovor o suradnji s kineskom tvrtkom Chengdu Sports Industry u gradu Chengduu u pokrajini Sečuan. Chengdu Sports Industry Ltd. (CSI) vodeća je tvrtka na području organizacije sportskih događaja te gradnje sportskih objekata u Sečuanu. Pokrajina je to koja ima više od 80 milijuna stanovnika.

Svetina: Ovo je velika stvar

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nekoliko je, dakle, opcija. Kinezi kao sponzor na prsima, kojeg Dinamo nema, ili kao tvrtka koja će graditi novi stadion, ako do toga ikad dođe, budući da im je izgradnja sportskih objekata primarni biznis.

- Održao sam ovdje prezentaciju. Predstavio im klub, grad, nogometnu akademiju. Vidjeli su i Maksimir. Njim su, naravno, oduševljeni. Možete misliti - ironičan je bio direktor Svetina i najavio dolazak partnera iz Kine u Zagreb.

- Mislim da će oni doći k nama do kraja godine. Ovo je velika stvar. Nijedan klub u Europi još nije potpisao ovakav ugovor s nekom kineskom tvrtkom - rekao je Svetina i dodao:

- Uskoro bi kineski igrači mogli dolaziti u našu omladinsku školu i u klub. Naši treneri bi trebali ići u Kinu. Ugovor koji je potpisan u potpunosti podržavaju i grad Chengdu i pokrajina Sečuan. To dokazuje koliko je ovo ozbiljna priča.

Kinezi, dakle, uskoro dolaze u Zagreb, a za početak suradnja počinje prenošenjem znanja Dinamove nogometne škole kroz otvaranje kampova u Kini. Dinamova će omladinska škola sudjelovati na turnirima u Kini, a kineski će nogometaši dolaziti na edukativne kampove u Hrvatsku. Kinezi posljednjih godina ulaže milijune u sport. Postali su vlasnici Intera i Milana. Sigurno će i idućih godina ulagati velik novac u sportske projekte. Dinamo bi sad mogao uzeti dio toga golemoga kolača.

Stiže i proslavljeni Kinez

Ugovor je s kineske strane potpisao Gao Jianbin, bivši legendarni nogometaš. Gao je sad poduzetnik, karijeru je završio zbog teške ozljede, a u Hrvatskoj je već bio na rehabilitaciji. Sad bi trebao doći s ostatkom društva iz Kine u obilazak Zagreba i Dinama.

Tko zna, možda je jučer učinjen velik korak prema tome da u budućnosti ova kineska kompanija bude ozbiljan ulagač u Dinamo. Ako ih je stadion toliko “oduševio”, onda bi doista mogli zavući ruku u džep pa da i u Zagrebu pokažu koliki su majstori za građevinarstvo. Možda padne i neki dogovor s gradonačelnikom Bandićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...