Obavijesti

Sport

Komentari 67

Svetko Ćustić: To je sramota, Šuker ne zna ni ime mog sina

Svetko Ćustić: To je sramota, Šuker ne zna ni ime mog sina
1

BRUKA I SRAMOTA Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je da bi reprezentacija trebala igrati u Zadru te da je tamo preminuo jedan nogometaš - Ćosić! Riječ je, naravno, o Hrvoju Ćustiću

VIDEO

Hrvatski nogometni savez i njegov predsjednik Davor Šuker nastavljaju se sramotiti vezano uz slučaj pogibije Hrvoja Ćustića. Nakon što nisu htjeli platiti odštetu obitelji, uložili su žalbu, sad je Šuker Ćustića nazvao - Ćosić!

- Želimo igrati u Zadru da pomognemo zajednici, ljudima i klubu. Znate da je tamo jedan igrač poginuo, da, Ćosić. Želimo mu odati počast - rekao je Šuker zavaljen u fotelju u Beverly Hillsu.

Takav stav, neznanje, površnost ili kako već hoćete, nedopustiv je za predsjednika krovne organizacije hrvatskog nogometa. Zapravo, to je toliko sramotno da je teško i povjerovati. No, Šuker je to izjavio u kamere Croatian sportsa, tako da je, na njegovu nesreću i sramotu, izjava snimljena i dokumentirana.

Šukera uopće nije briga

- Ne znam uopće što reći... Sramota je da predsjednik HNS-a ne zna točno izgovoriti ni prezime mog sina. To pokazuje koliko se brine i koliko vodi brigu kad ne zna prezime nogometaša koji je bio mladi reprezentativac Hrvatske - smatra Svetko Ćustić, otac pokojnog Hrvoja.

Cijelu Hrvatsku 3. travnja 2008. potresla je smrt mladog nogometaša Zadra. Na Stanovima je 29. ožujka u drugoj minuti utakmice između njegova Zadra i Cibalije, nakon dvoboja s Tomislavom Jurićem, mladi zadarski nogometaš pao i zatiljkom udario u betonski zid do samog terena.

Hrvoja su u bolnicu prevezli bez svijesti, a teško je ozlijedio glavu. Iste večeri su ga operirali. Iako su prve prognoze nakon operacije predviđale da će se uspješno oporaviti, stanje se naglo pogoršalo i njegov mladi život ugasio se 3. travnja. U njegovu čast otkrivena je spomen-ploča s natpisom: “Zauvik pamtit će ti ime”, a jedan od onih koji njegovo ime iz utakmice u utakmicu pronosi svjetskim nogometnim travnjacima jest i Danijel Subašić.

- Danijel i Hrvoje skupa su odrasli i počeli igrati nogomet. Doista su bili kao braća i zato sam Danijela oduvijek doživljavao kao svog sina. Hrvoje je bio stariji, bio mu je čak i uzor, zato ga Danijel toliko poštuje i voli. Eto, igrom sudbine, i tu zadnju loptu koju je Hrvoje pokušao dohvatiti na utakmici s Cibalijom ispucao je Subašić s gola Zadra - rekao je Svetko Ćustić.

Cijela Hrvatska s velikim poštovanjem i ponosom govori o Hrvoju Ćustiću, no predsjednik HNS-a ne zna mu ni ime.

- To samo pokazuje koliko vodi brigu o stvarima u hrvatskom nogometu - kaže Svetko.

I apsolutno je u pravu. Nazvati Ćustića Ćosićem ne može opravdati nikakav umor, vremenska razlika, jet lag ili nešto deseto. Hrvoje je žrtva infrastrukture hrvatskog nogometa i predsjednik HNS-a to bi morao znati bilo kad, bilo gdje. Uostalom, koliko mu je stalo, pokazao je nedolaskom na devetu obljetnicu smrti Hrvoja Ćustića da izrazi sućut obitelji.

Općinski sud u Zadru prošle godine donio je presudu da Hrvatski nogometni savez, na čijem čelu je danas Davor Šuker, snosi odgovornost za smrt tada 24-godišnjeg nogometaša. Šukerov nogometni savez, nakon pet godina suđenja, uložio je žalbu na presudu.

HNS se žalio na presudu

- Htjeli smo samo da ta agonija završi i da jedan dio života ostavimo sa strane. Na sud nisam htio, htjeli smo nagodbu, da s Hrvojem nastavimo živjeti u miru. Iz HNS-a nam nitko nije odgovorio. Pisao sam Šukeru i svim članovima izvršnog odbora. No odgovor nisam dobio. Kad sam vidio da su uložili žalbu na presudu, slomio sam se. Krivi su jer nisu smjeli izdati licenciju za stadion. Nije stvar novca, ali za njih jest, puno im je 960.000 kuna - rekao je Svetko Ćustić.

Ne samo da im je puno 960.000 kuna nego im je, a to je Šuker zorno prikazao, puno i zapamtiti ime mladog hrvatskog reprezentativca koji je u 24. godini preminuo zbog nemara HNS-a. Sramota da ne može biti veća. Ako ta riječ uopće postoji u Šukerovu rječniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba