Obavijesti

Sport

Komentari 36

Gojaka svi kritiziraju, a daje sve. Olmo? Ne čini mi se da ide

Gojaka svi kritiziraju, a daje sve. Olmo? Ne čini mi se da ide
1

Izmjena vrijedna Lige prvaka. Tako se može opisati potez Nenada Bjelice u 68. minuti kad je iz igre izvadio Izeta Hajrovića, a ubacio Amera Gojaka koji je zabio golčinu. Nekad pogodite, a nekad ne, rekao je Bjelica

VIDEO

Vidjeli smo dosta teško prvo poluvrijeme u kojem se nismo dobro nalazili na terenu. Djelovali smo uplašeno, nismo imali prve i druge lopte, protivnik dobar. Ali skupili smo glave u poluvremenu, izgledali bolje u drugom dijelu i zasluženo idemo dalje, rekao je trener Dinama Nenad Bjelica nakon remija u Trondheimu (1-1).

Pokretanje videa...

00:36
Dinamo čekaju Liverpool, Real, Zvezda... Ovo su svi protivnici
Dinamo čekaju Liverpool, Real, Zvezda... Ovo su svi protivnici

- Trebali smo čekati godinu dana, korak po korak, skromno i sad želimo u Ligi prvaka ostaviti dubok trag - jasan je Bjelica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Znali su Dinamovci da će u Norveškoj biti teško, kad se sve pogleda, moglo je biti puno gore. Poveo je rano Rosenborg i krenuo po drugi gol. 

Trese se Trondheim! Evo kako 'modri' feštaju za Ligu prvaka
Trese se Trondheim! Evo kako 'modri' feštaju za Ligu prvaka

- Rezultat 2-0 je lijep, ali ništa ne jamči. Protivnik može ići na sve, psihološki je njima bilo lakše nego nama, ali izvukli smo se - rekao je Bjelica za PlanetSport.

Bilo je gusto, ali je ProgrAmer odveo Dinamo u Ligu prvaka
Bilo je gusto, ali je ProgrAmer odveo Dinamo u Ligu prvaka

Ali na poluvremenu se uključio Nenad Bjelica. Znao je Dinamov mag što treba reći svojim igračima kako bi drugo poluvrijeme osiguralo prolazak u Ligu prvaka. Trebalo je 'samo' smiriti igrače.

Tako to radi kralj kvalifikacija! A sad nam dajte tog Messija...
Tako to radi kralj kvalifikacija! A sad nam dajte tog Messija...

- Rekao sam im da počnu raditi jednostavne stvari bolje. Na prvoj, drugoj lopti, na prekidima. Nije bilo opasnih situacija u nastavku pred našim golom i ponosan sam što smo ovo ostvarili.

Ali u 68. minuti napravio je trener Dinama ključan potez. Izvadio je Izeta Hajrovića i u igru ubacio Amera Gojaka. A bosansko-hercegovački reprezentativac mu je uzvratio na najljepši mogući način. 

'Rekao sam da ćemo donijeti Ligu prvaka. Gol je za dedu...'
'Rekao sam da ćemo donijeti Ligu prvaka. Gol je za dedu...'

- Zamjena? To je nogomet, nekad pogodite, nekad ne. Drago mi je zbog Amera koji je bio toliko osporavan. Mislim da je zabio četiri gola, a donio nam je superkup. Javnost je svašta o njemu mislila, ali zaslužio je ovo - rekao je trener Dinama.

Ostaje li Dani Olmo u Dinamu, najvažnije je pitanje osim ždrijeba Lige prvaka. Prema Bjelici, čini se, da!

- Ne znam, ne mogu vam ništa reći. Status je takav kakav je bio prije utakmice, neovisno o ulasku u Ligu prvaka. Zadovoljan sam s ovom momčadi, vjerujem u svakog od 27 igrača plus pet koji su s nama. Nemam potrebe za pojačanjima, a ako ode, što mi se ne čini baš tako, kompletirat ćemo se. Ovi su dečki sjajni, daju sve od sebe i kad ne odigraju perfektnu utakmicu i zbog toga možemo svi biti ponosni.

"Rekli smo da moramo i možemo bolje"

- Prije svega, čestitao bih svojoj momčadi na prolasku u Ligu prvaka. Ukupno smo bili bolja momčad. Ako analiziramo današnju, Rosenborg je bio bolji u prvom dijelu, stvorio nam dosta neugodnih situacijama iz centaršuteva, ali uspjeli smo se nekako obraniti. Na poluvremenu smo rekli da moramo i možemo bolje i tako je bilo.

Young Boysi lani su zaustavili hrvatskog prvaka, ali sad su "modri" unutra.

- Prije godinu dana bili smo jako tužni, i tad smo zaslužili ulazak u Ligu prvaka, ali skromno smo godinu dana radili kroz Europsku ligu. Dizali smo kvalitetu naših igrača, osvojili grupu, imali jako lijepu ulogu i došla je nagrada i čestitam svima koji su stvarali ovaj Dinamo. Iznimno sam ponosan na sve koji su sudjelovali i zadovoljan Dinamovu rukovodstvu što mi je dao da vodim ove dečke - dodao je.

- Drago mi je da je baš Amer bio taj koji nas je uveo jer je često bio osporavan od vaših kolega. Pošten je igrač, i kad odigra lošije da sve od sebe. Nitko u našem kadru nije bio tako osporavan kao on u zadnjih osam, devet mjeseci, a odigrao je sjajnu sezonu, zabio u nekoliko utakmica, počeo i ovu sezonu dobro i gurnuo je Dinamovu familiju tamo gdje pripada - kaže Bjelica.

Kakav Dinamo očekuje u Ligi prvaka? Ždrijeb je u četvrtak od 18 sati.

- Vjerujem da ćemo gledati konkurentan, da će u utakmicama koje dolaze pokazati lice iz Budimpešte, ne iz prvog poluvremena danas. Bila je jako zahtjevna utakmica psihološki u kojoj samo možeš izgubiti i nije bilo lako. Očekujem Dinamo koji će se potući sa svima koji budu u skupini i pokušat ćemo ostvariti što bolji rezultat. Bit ćemo spremni, imamo kvalitetu, igrat ćemo neopterećenije nego što je bilo danas, ali s puno vjere u naše sposobnosti - poručio je trener "modrih" na konferenciji za medije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi