Obavijesti

Sport

Komentari 31

Svi ističu Mbappea i Neymara, a pritajena zvijezda je - Pulišić

Svi ističu Mbappea i Neymara, a pritajena zvijezda je  - Pulišić
1

Ono što najviše tjera na razmišljanje je Pulišićeva statistika. Svi govore o Kylianu Mbappeu ili Neymaru kao legitimnim nasljednicima Cristiana Ronalda i Lionela Messija, no brojke pokazuju da ni Pulišić nije daleko

VIDEO

Skoro je zaigrao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a zatim je debitirao za onu američku. I gledano iz perspektive nogometnog supertalenta Christiana Pulišića bolje da jest. Jer ne samo da je postao najmlađi strijelac u povijesti Sjedinjenih Američkih Država nego je već u 18 nastupa zabio sedam golova. A tek mu je 19 godina.

Gledano iz perspektive naše nogometne reprezentacije, možemo žaliti što takav talent nije odlučio igrati za Hrvatsku. U dosadašnja 62 nastupa za Borussiju Dortmund ovaj američki Hrvat kojem je srednje ime Mate zabio je 10 golova uz 14 asistencija. Postao je okosnica momčadi 'žuto-crnih', a 2016. godine i najmlađi stranac koji je uspio postići gol u Bundesligi.

Njegov djed je rođen na Olibu tako da je imao pravo na hrvatsko državljanstvo i mogućnost igranja za hrvatsku reprezentaciju. No, u dogovoru s agentima i obitelji Pulišić je odbio poziv. Ima brata Willa, koji je također nogometaš. Igra na poziciji golmana, ali nije ni približno dobar kao brat.

A ono što najviše tjera na razmišljanje je Pulišićeva statistika. Svi govore o Kylianu Mbappeu ili Neymaru kao legitimnim nasljednicima Cristiana Ronalda i Lionela Messija, no brojke pokazuju da ni Pulišić nije daleko od svjetskog trona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U obzir je došao period prije 19. rođendana, a Pulišić je prešišao slavni nogometni dvojac.

Ronaldo je prije 19. rođendana upisao 53 nastupa i zabio šest golova dok je Leo zaigrao 34 puta i zabio devet golova. Pulišić je u tom periodu odigrao 60 utakmica i zabio 9 golova.

Borussia je prodala Ousmanea Dembelea Barceloni za treći najveći iznos svih vremena. Pitanje je vremena kada će Pulišić doći na red.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...