Obavijesti

Sport

Komentari 6

Svi pričaju, samo Mišković plaća i uglavnom je u pravu

Svi pričaju, samo Mišković plaća i uglavnom je u pravu
1

U šest i pol godina napravljene su kolosalne stvari. Plaćen dug, osvojen naslov, dva Kupa, Superkup, sagrađeni su stadion i kamp, uz duplu krunu Rijeka je još četiri puta bila druga

VIDEO

Igor Bišćan u pet je riječi bolje no itko prije njega opisao Rijekinog predsjednika Damira Miškovića: 

"Nevjerojatna pozitivna energija i jednostavnost".

U Rijeku i Hrvatsku donio je tj. u svom gradu potrošio preko 100 milijuna eura. U šest i pol godina plaćen je klupski dug, osvojen naslov, dva Kupa, Superkup, sagrađeni su stadion i kamp, uz duplu krunu Rijeka je još četiri puta bila druga, iz totalnog očaja i besperspektive stvoren je trofejni, zdrav klub... Kolosalni uspjesi.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

02:01

Kombinacija sportskog uspjeha i osobnog imutka čini ga javnosti maksimalno zanimljivom osobom, a takve se mistificira i u pozitivi i u negativi. A Mišković je: fanatično vrijedan, pun pozitivne energije i - jednostavan.

Kao i tisuće onih koji ga svakodnevno spominju, komentiraju, hvale ili kritiziraju. Slike iz luksuza Dubaija, putovanja privatnim avionom ili Ferrarijem slika su koja ide s imutkom. Drugu stranu medalje povremeno otkriju oni koji ga, zbog prirode posla, mogu bolje upoznati pa tu i tamo spomenu primjere.

Kad u prolazu, k'o da je sa friendom na školskom odmoru, Bišćanu ponudi pola sendviča kojeg je kupio u marketu ili s Kekom nakon pobjede kao tisuće navijača ode na burek i jogurt pa jedu i guštaju na stepenicama pored pekare.

Uz to: ne filozofira ni o čemu pa ni o nogometu. Gleda širu sliku. Svi pričaju, samo Mišković plaća, a kad nešto kaže zapravo kad-tad i ako je o nogometu riječ na kraju ispadne da je u pravu.

Evo nekoliko citata iz zadnjih cca. šest mjeseci koji ilustriraju način predsjednikovog pozitivnog načina razmišljanja i točnog predviđanja

- Nismo nepogrešivi, ali rezultati govore da nešto napravimo i dobro, a? Niti sami sebe tapšemo po ramenima nakon dvije-tri pobjede, niti u sebe sumnjamo nakon dva-tri lošija rezultata. Bit će prodaje igrača jer drukčije se u HNL-u ne može opstati, zato često i spominjem 'Opatijsku inicijativu' koja nudi alternativu, ali: Rijeka će ostati jaka (druženje sa sponzorima; početak svibnja)

- Ovo ljeto prodali smo samo jednog igrača, Bradarića. Momčad za koju se sad govori da je limitirana, ista je ona koja je odigrala fenomenalno proljeće. I ja vam kažem da je ovo odlična momčad, samo treba malo strpljenja! Mi u klubu ga imamo (nakon ispadanja od Sarpsborga; sredina kolovoza)

- Nitko iz kluba niti jednom nije izjavio da ove sezone idemo na naslov. Cilj je Europa. A ako okolnosti budu takve da možemo i u borbu za prvo mjesto, normalno da ćemo dati sve od sebe da budemo prvaci. Ali neka mi ne stavljaju riječi u usta. Imperativa lova na titulu nema (početkom rujna)

- Otkupili smo ugovore Acostya i Župarića, angažirali smo makedonskog reprezentativca Velkovskog, BiH reprezentativca Lončara, mladog hrvatskog reprezentativca Mamića i nekadašnjeg austrijskog mladog reprezentativca Pavelica. Još u siječnju su angažirani Pavičić, Grahovac i Capan. Dakle, pojačanja su dovedena. Dajmo im vremema (početkom listopada)

- Normalno da rezultat nekad bude bolji, a nekad lošiji, al' nije moguće da sve dobro što je napravljeno netko ne vidi nego vjerojatno: ne želi vidjeti. Možemo pogriješiti, ali valjda smo radom dokazali i zaslužili da nam se može vjerovati da sve što radimo, radimo za Rijekinu dobrobit (na Armadine uvrede, uništavanje sjedalica i bakljadu; krajem studenoga)

- Što će biti ako ove zime prodamo Hebera? Igrat će Acosty. Ako prodamo Župarića? Igrat će Velkovski, taman se oporavio za prave zimske pripreme. A na klupi Puljić, Čanađija, Grahovac, Prskalo... Imamo igrača, dobra nam je momčad, ljudima je samo trebalo dati vremena (prije pet dana, na opasku da ove zime treba zadržati momčad na okupu)

Ova zadnja je ujedno i najvažnija jer govori o skoroj budućnosti onoga što normalne navijače najviše zanima: rezultatima Rijekine prve momčadi. Mišković predviđa da će, neovisno bude li prodaje igrača ili ne, rezultati biti dobri ili još bolji nego do sad. A slagali se njim ili ne... Jbg, ispada da je čovjek uglavnom u pravu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića