Obavijesti

Sport

Komentari 10

'Svi smo bili u kockicama pa smo šokirali Nijemce i Kramu'

'Svi smo bili u kockicama pa smo šokirali Nijemce i Kramu'
2

Andreju smo darovali dres s potpisima 58 djece iz naše omladinske škole. Mi smo Croatia iz Ludwigshafena, a tu živi čak 6000 Hrvata, objašnjava Darko Štefanović. organizator odlaska na susret Hoffenheim Hertha

VIDEO

Cijeli stadion bio je plavo-bijeli, što su boje Hoffenheima. Čak su i gostujući navijači Herthe bilo bijelo-plavi. Jedino na našem djelu sve je bilo crveno-bijelo. Nitko nije znao što se događa, tko su sad ovi, šokirali smo ih, prepričava Darko Štefanović.

Darko je član nogometnoga kluba Croatia Ludwigshafen, a odlazak na utakmicu Hoffenheima planirali su dugo. 

- Mi smo jedini klub u krugu od 300 kilometara sa stranim imenom, zovemo se Croatia. Inače, Ludwighsafen je grad od 200.000 stanovnika, prvi veći je Manheim sa pola milijuna, ali ima jako puno Hrvata, oko 6.000. A utakmicu smo planirali dugo... Poslali smo službeni mail Hoffenheimu, pomogao nam je i Marko Čačić, naš igrač koji je igrao u višim njemačkim ligama. Dobili smo sto ulaznica, a sto smo kupili. No mi smo htjeli vidjeti Andreja. Jedan iz našega kluba radi u firmi koja je sponzor Hoffenheima. I njegov šef, Nijemac, išao je do kluba i sredio da vidimo Andreja - objašnjava Štefanović.

Kad je Andrej izašao, nastala je prava ludnica. Pjesma, fotografije, zagrljaji... Darko je stajao pored Kramarića i vikao "Andrej", a djeca su odgovarala - Kramarić.

- Baš ste me iznenadili, siguran sam da će među vama biti odličnih nogometaša, a ako ne, budite dobri u školi - rekao je Andrej, koji je dobio dres s potpisima svih 58 mališana koji igraju u Croatiji.

- Na dres su se potpisala sva djeca iz naše omladinske škole, pa smo se potpisali i mi roditeljii, nekako smo uspjeli pronaći mjesto...

Nakon utakmice svi njemački mediji spustili su se do hrvatskih navijača, fotografirali ih...

- Postali smo hit, zovu nas sa svih strana. Ali puno hvala Andreju, strpljivo je potpisivao sve dresove, fotografirao se sa svima posebno. A to nije baš kratko, ipak nas je došlo 200. Čini mi se da je i on uživao u tom druženju - kaže Darko, koji je bivši nogometaš.

Pokretanje videa...

01:03

- U Marsoniji sam igrao s Ivicom Olićem, a u Željezničaru iz Slavonskog Broda s Marijem Mandžukićem. S Olićem sam igrao i na nekim turnirima u Njemačkoj... Kako sam završio u Njemačkoj? Ha, trbuhom za kruhom, ostao sam bez posla i otišao...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani