Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

'Svi smo bili u kockicama pa smo šokirali Nijemce i Kramu'

Andreju smo darovali dres s potpisima 58 djece iz naše omladinske škole. Mi smo Croatia iz Ludwigshafena, a tu živi čak 6000 Hrvata, objašnjava Darko Štefanović. organizator odlaska na susret Hoffenheim Hertha

Foto: Privatna arhiva
10 komentara

Cijeli stadion bio je plavo-bijeli, što su boje Hoffenheima. Čak su i gostujući navijači Herthe bilo bijelo-plavi. Jedino na našem djelu sve je bilo crveno-bijelo. Nitko nije znao što se događa, tko su sad ovi, šokirali smo ih, prepričava Darko Štefanović.

Darko je član nogometnoga kluba Croatia Ludwigshafen, a odlazak na utakmicu Hoffenheima planirali su dugo. 

- Mi smo jedini klub u krugu od 300 kilometara sa stranim imenom, zovemo se Croatia. Inače, Ludwighsafen je grad od 200.000 stanovnika, prvi veći je Manheim sa pola milijuna, ali ima jako puno Hrvata, oko 6.000. A utakmicu smo planirali dugo... Poslali smo službeni mail Hoffenheimu, pomogao nam je i Marko Čačić, naš igrač koji je igrao u višim njemačkim ligama. Dobili smo sto ulaznica, a sto smo kupili. No mi smo htjeli vidjeti Andreja. Jedan iz našega kluba radi u firmi koja je sponzor Hoffenheima. I njegov šef, Nijemac, išao je do kluba i sredio da vidimo Andreja - objašnjava Štefanović.

Kad je Andrej izašao, nastala je prava ludnica. Pjesma, fotografije, zagrljaji... Darko je stajao pored Kramarića i vikao "Andrej", a djeca su odgovarala - Kramarić.

- Baš ste me iznenadili, siguran sam da će među vama biti odličnih nogometaša, a ako ne, budite dobri u školi - rekao je Andrej, koji je dobio dres s potpisima svih 58 mališana koji igraju u Croatiji.

- Na dres su se potpisala sva djeca iz naše omladinske škole, pa smo se potpisali i mi roditeljii, nekako smo uspjeli pronaći mjesto...

Nakon utakmice svi njemački mediji spustili su se do hrvatskih navijača, fotografirali ih...

- Postali smo hit, zovu nas sa svih strana. Ali puno hvala Andreju, strpljivo je potpisivao sve dresove, fotografirao se sa svima posebno. A to nije baš kratko, ipak nas je došlo 200. Čini mi se da je i on uživao u tom druženju - kaže Darko, koji je bivši nogometaš.

- U Marsoniji sam igrao s Ivicom Olićem, a u Željezničaru iz Slavonskog Broda s Marijem Mandžukićem. S Olićem sam igrao i na nekim turnirima u Njemačkoj... Kako sam završio u Njemačkoj? Ha, trbuhom za kruhom, ostao sam bez posla i otišao...

Naši partneri pišu
Message