Obavijesti

Sport

Komentari 15

Svi smo mi Koulibaly: Navijači Napolija podržali su Senegalca

Svi smo mi Koulibaly: Navijači Napolija podržali su Senegalca
6

Mnogi sportaši i navijači podržali su Senegalca u borbi protiv rasizma jer je to danas nešto nepojmljivo. Na utakmici između Bologne i Napolija navijači su ponijeli sa sobom slike od Koulibalyja...

VIDEO

Možda je vrijeme da sami poduzmemo nešto, da prestanemo igrati i izađemo s terena. Kaznit će nas, uzet će nam bodove, ali spremni smo na to. Ovo nije dobro za talijanski nogomet, rekao je Carlo Ancelotti, trener Napolija.

Inter je slavio protiv Napolija 1-0 golom Martineza u sudačkoj nadoknadi, ali 10 minuta prije toga stoper Napolija Kalidou Koulibaly dobio je crveni karton. Prvo žuti karton zbog povlačenja, a onda i drugi žuti karton zbog - aplauza. 

Je li to bilo sarkastično pljeskanje prema sucu ili prema navijačima koji su ga rasistički vrijeđali, nije potpuno jasno. No jasno je kao dan da su Senegalca Interovi navijači vrijeđali jer je druge boje kože. U 21. stoljeću.

Serie A - Napoli v Bologna

Mnogi sportaši i navijači podržali su Senegalca u borbi protiv rasizma jer je to danas nešto nepojmljivo. Na utakmici između Bologne i Napolija navijači su ponijeli sa sobom slike od Koulibalyja te ih visoko podignuli u zrak dok su neki imali i maske s njegovom facom. 

Bili su prisutni i transparenti upućeni rasistima, a društvenim mrežama se raširio haštag #SiamoTuttiCoulibaly, što je u prijevodu "Svi smo mi Koulibaly".

Serie A - Napoli v Bologna

Ancelotti i Spalleti u Koulibalyja

Inter je žestoko platio za rasizam svojih navijača te će četiri utakmice u ligi odigrati bez svojih navijača.

- Uopće nisam ljut na Koulibalyja zbog crvenog kartona. Tražili smo suca tri ili četiri puta da prekine utakmice, ali sve što smo dobili je nekoliko objava službenog spikera. Koulibaly je obično miran dečko, dobro je odgojen i morao je slušati te rasističke povike. Nije bio sto posto u utakmici u takvoj atmosferi. Mogli su zaustaviti susret na pola sata, Italija je prekrasna zemlja, ali ovo moramo prekinuti. Ako neće oni, mi ćemo. Prekinut ćemo utakmicu i odštetati s terena - rekao je Ancelotti.

Rasističkim ispadima nije mjesto u civiliziranom svijetu, s tim se slaže svatko normalan, među njima je i Interov trener Spalletti

Serie A - Napoli v Bologna

- To se ne bi smjelo događati. Ako 65 tisuća ljudi dođu u vrijeme Božića na nogometni stadion, oni žele gledati nogomet, a ne ovakve stvari. Moramo hitno promijeniti mentalitet, ovo ne valja - rekao je Interov trener Luciano Spalletti.

I ja sam čovjek

Nakon rasističkog incidenta javio se i Koulibaly.

- Žao mi je što smo izgubili, posebno mi je žao što sam dobio crveni karton i iznevjerio svoju braću. Ali ponosan sam na svoju boju kože, ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac. Čovjek - napisao je Koulibaly na društvenim mrežama.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića