Obavijesti

Sport

Komentari 12

Svi znamo gdje smo bili tada: Ponedjeljak u kojem je Goran ušao među sportske legende!

Svi znamo gdje smo bili tada: Ponedjeljak u kojem je Goran ušao među sportske legende!
5

Tog je dana Ivanišević ušao i u našu sportsku povijest, čim spomenete ime Goran svi znamo o kome je riječ. Kao i kada pričamo o Draženu, Janici, Sandri, Ivici, Luki... O istinskim sportskim velikanima...

VIDEO

Vjerovali ili ne, prošlo je već 19 godina. A tog se dana, siguran sam, svi Hrvati koji vole sport dobro sjećaju, pa i znaju gdje su bili u ponedjeljak, 9. srpnja 2001. godine. Na dan ponosan i slave, na dan kad je Goran Ivanišević osvojio Wimbledon. 

Pokretanje videa...

00:43

Goran Ivanišević oduvijek je bio ‘drugačija biljka’, jednostavnim hrvatskim rječnikom - lud ko’ puška! I zato smo ga svi tako voljeli, pa njegov pohod na jedini Grand Slam karijere dožvjeli i kao osobni uspjeh. Zbog njega se budili u bilo koje doba noći, za njega navijali iz sveg glasa. Pa se s Goranom, u ‘čudne sate’ nerijetko znali i posvađati, da on to ni ne zna, jer njemu se tog dana, eto, nije dalo igrati. 

O Goranovom pohodu na Wimbledon ispričano je milijun priča, no još čekamo holywoodski film koji će rušiti rekorde. Goran to zaslužuje.

Njegova tvrdoglavost, priče o Teletubbiesima, guranju auta na dan finala, pa i kiši tijekom polufinala protiv Tima Henmanna, sve je ispričano. Tog dana Život u Lijepoj našoj praktički je stao, kao i ove godine zbog pandemije korone. Svi su tog ponedjeljka ‘živjeli’ Gorana...

Wimbledon Ivanisevic beats Rafter

Tih sam dana bio 18-godišnji zaljubljenik u sport, Goranove ‘wimbledonske’ mečeve pratio u istom kafiću. Vjerojatno poput mnogih nosio istu odjeću, sjedio na istom mjestu. I tog finala se sjećam kao da je jučer bilo, konobar je bio veliki fan Gorana, te mu se nije dalo stalno slušati narudžbe prepune terase kafića, već je u prvom setu pred goste izvadio dvije gajbe i bilo je to - samoposluživanje.

Zadnji gem bio je kao vječnost, redali su se asovi i dvostruke pogreške, rijetki su to sve pratili bez predaha. A onda je Rafter loptu zakucao u mrežu i krenula je ludnica. Hrvatska je izašla na ulice. Kao i kad su ‘Vatreni’ oduševljavali 1998. ili 2018. godine, rijetki su sportaši doživjeli takav doček. Goran se u tim trenucima sjetio i pokojnog Dražena, ponosno odjenuo njegov dres na centralnom terenu Wimbledona, ali i veličanstvenom dočeku u Splitu. 

Tennis - Wimbledon Championships - Men

- Ovu titulu posvećujem jednom od najvećih košarkaša svih vremena koji je 1993. stradao u prometnoj nesreći, zove se Dražen Petrović. Ovaj naslov je za tebe prijatelju, počivaj u miru i hvala ti - poručio je Ivanišević.

Velika simpatija i još veće prijateljstvo između Gorana i Dražena započelo je na Olimpijskim igrama u Barceloni 1992. godine, a ova su se dva velikana izuzetno respektirali. Goran je i tih dana tijekom Wimbledonu u hotelskoj sobi držao Draženov poster, taj turnir 'igrao za njega'. I ispunio obećanje kako će jednoga dana baš za Dražena osvojiti Wimbledon. 

Da, tog je dana ušao i u našu sportsku povijest, čim spomenete ime Goran svi znamo o kome je riječ. Kao i kada pričamo o Draženu, Janici, Sandri, Ivici, Luki... O istinskim sportskim velikanima...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu