Obavijesti

Sport

Komentari 90

Ako Katalonija bude neovisna, svijet ostaje bez El Clasica?!

Ako Katalonija bude neovisna, svijet ostaje bez El Clasica?!
1

Danas se u španjolskoj pokrajini Katalonija održava referendum o nezavisnosti kojim Katalonija traži odcijepljenje od Španjolske. Ako se to dogodi, svijet će ostati bez najvećeg nogometnog derbija

VIDEO

Sport bi danas mogao pretrpjeti veliki udarac jer bi se Katalonija mogla odcijepiti od Španjolske što znači da bi mogli gledati najgori mogući scenarij po nogometni svijet. El Clasico Barcelone i Real Madrida mogao bi otići u povijest.

U slučaju proglašenja neovisnosti Katalonije, Barcelona će vrlo vjerojatno istupiti iz španjolskog nogometnog prvenstva, a prema najnovijim informacijama Barcelona je uspjela postići da se utakmica protiv Las Palmasa (danas u 16.15 sati) odgodi.

Las Palmas je bio protiv, pripremio je i španjolske zastave koje je trebao nositi na svojim dresovima, ali utakmica se na kraju neće održati, javljaju inozemni mediji.

- Od danas do nedjelje ćemo se izjasniti. Ne dajte im nikakav izgovor oni to i žele, čut ćemo se glasno i snažno - poručio je nogometaš Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije Gerard Pique, koji je glasao za neovisnost Katalonije.

Neki klubovi odlučili su ne miješati politiku i sport dok su drugi otvoreno podržali referendum. Jedan od onih koji su podržali referendum je i ponajbolja svjetska momčad Barcelona.

- U svjetlu skorašnjih događaja s osvrtom na trenutnu političku situaciju u Kataloniji, Barcelona ostaje vjerna svojoj povijesnoj posvećenosti obrane naroda i demokracije, slobode govora i prava na samoodlučivanje te osuđuje bilo koji postupak koji može ugroziti slobodno ostvarivanje ovih prava. Stoga Barcelona javno izražava podršku narodu, entitetima i institucijama koje garantiraju ta prava - priopćila je Blaugrana.

Fifa na ovo nije imala odgovor što samo potvrđuje činjenicu da bi neovisnost Katalonije mogao uzdrmati nogometni svijet.

- Po ustaljenom pravilu, Fifa ne želi komentirati potencijalne buduće scenarije - oglasili su se iz Fife.

Pojavile su se i neke glasine da bi Barcelona mogla igrati u Premier ligi ukoliko se dogodi najgori mogući scenarij. No, pitanje je koliko ima istine u tome.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica