Obavijesti

Sport

Komentari 13

Svjetske klase, a nisu htjele van: Ma, doma je najljepše

Ovakva situacija u današnjem hrvatskom sportu je nezamisliva. Većinu onog što vrijedi euro klubovi 'otmu' nam i prije 20. g, Bukić, Sesar, Ladić i Petika su iznimke

VIDEO

U zenitu svoje karijere Josipu Sesaru europski klubovi nudili su milijunske ugovore, ali nije postojalo tog novca za koji bi napustio Hrvatsku i svoju obitelj. Kao ni Bukić, Ladić, Petika...

- Ma, kako da odem van?! Pa bila je 1992. godina, rat u Hrvatskoj, a ja da idem van?! Htio sam ostati ovdje sa svojim ljudima -  otkrio je Perica Bukić glavni razlog zbog kojeg je cijelu karijeru proveo doma.

Najbolji vaterpolist svih vremena bio je na vrhuncu karijere, imao nekoliko ponuda, ali ni sekunde o njima nije razmišljao.

- Ja sam prije svega sportaš i zanimali su me trofeji, a Mladost je najveći svjetski klub. Nažalost, kompletna momčad se početkom rata raspala, ali to mi je bio samo motiv više da ostanem u Hrvatskoj i pomognem svom klubu. Gotovo tri godine nisam dobio ni jednu plaću, ali ni tada nisam razmišljao o odlasku - ispričao je Bukić i dodao kako živjeti među svojim ljudima, biti dio kluba koji voliš, vrijedi više od bilo čega.

Barem je njemu oduvijek vrijedilo.  

Ovakva situacija u današnjem hrvatskom sportu potpuno je nezamisliva. Većinu onog što vrijedi europski klubovi “otmu” nam i prije 20. godine, a nažalost mnogi mladi igrači žele osigurati egzistenciju i prije nego što odigraju prvu poštenu utakmicu.

Josip Sesar, pak, nikad nije želio otići čak ni po cijenu milijuna eura koje je izgubio.

- Kao dijete, s 13 godina, iz Mostara sam došao u Zagreb i to je za mene bio golemi šok. Jako mi je teško bilo, bio sam strašno vezan uz svoju obitelj i tada sam odlučio da više nikad ne želim otići. Nisam mogao još jedanput prolaziti sve to - ispričao je jedan od najvećih košarkaških talenata koje je Hrvatska ikad imala.

Dražen Ladić punih 15 godina bio je na golu Dinama, a s njega je 2000. godine otišao u igračku mirovinu. Snježana Petika cijeli svoj rukometni život dala je Podravci. A bila je najbolja rukometašica svijeta i mogla je negdje zaraditi puno više. 

Svi oni bili su svjetske zvijezde, a ni pod cijenu novca iz Hrvatske nisu htjeli.

Sesar: Pokušao sam u Bostonu, ali radije sam se vratio

Točno šest dana bio sam u kampu Celticsa, ali nisam izdržao. Zahvalio sam im se, rekao da ja to ne mogu i vratio se kući, prisjetio se Josip Sesar svoje jedine avanture.

Vratio se kući i nakon toga više nije ni pokušavao otići nekamo. Jedini “izlet” izvan granica Hrvatske bio mu je Široki Brijeg.

Ladić: Predsjednik je želio moćni Dinamo i nije bilo baš puno izbora

Jedino što mi je možda malo žao što nisam u nogometu osjetio neku drugu atmosferu, ali dok sam branio, nikad o tome nisam ni razmišljao previše, rekao je Ladić.

Sredinom 90-ih i nije bilo baš “manevarskog prostora”.

- Predsjednik Tuđman želio je jak Dinamo pa nije bilo puno izbora. Da sam želio otići, mogao sam - rekao je nekadašnji golman te dodao kako nije bilo sve bajno.

- Ljudi misle da je meni Dinamo dao sve, ali nije baš tako. Još i dan danas s njim se ganjam na sudu zbog dugova. 

Petika: Imala sam hrpu ponuda, ali uvijek bih ostala

Imala sam ponude, naravno da sam ih imala, ali nikad nisam razmišljala otići. No ja sam živjela nekako izolirana, u svom svijetu, odvojena od svega, tako da je to posljedica toga, rekla je Petika i dodala kako joj je malo žao zbog toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani