Obavijesti

Sport

Komentari 10

Svjetski prvak bez stipendije! 'Pola obitelji je imalo koronu, svatko je živio na svome katu'

Svjetski prvak bez stipendije! 'Pola obitelji je imalo koronu, svatko je živio na svome katu'
1

Nismo dobili stipendije posljednja tri mjeseca. Moja mjesečna stipendija koju bi trebao uplaćivati Zagrebački karate savez je 2800 kuna. Nitko od karatista u Zagrebu mjesecima nije dobio stipendiju, kaže nam Ivan Kvesić

VIDEO

Meni je lakše. Ja zbog vrhunskih rezultata imam još neke stipendije, ali neki vrhunski karatisti i treneri u Zagrebu nisu dobili stipendiju od Zagrebačkog saveza, a to im je jedina, rekao nam je Ivan Kvesić, svjetski prvak u karateu.

On i brat Anđelo su članovi karate klub Hercegovina Zagreb, najuspješnijeg karate kluba u Hrvatskoj. Stipendiju od karate saveza Zagreba, uz Ivana i Anđela, nisu dobili ni još neki karatisti i treneri u ovom klubu.

- Nismo dobili stipendije posljednja tri mjeseca. Moja mjesečna stipendija koju bi trebao uplaćivati Zagrebački karate savez je 2800 kuna. Nitko od karatista u Zagrebu mjesecima nije dobio stipendiju, zbog previranja u savezu. Očito su tamo neka politička previranja. Slali smo im mailove, a oni samo odgovaraju na diplomatski način uz poruku da se nadaju kako će sve brzo riješiti - kaže Ivan, koji je 2018. godine osvojio naslov svjetskog prvaka, a ove je godine trebao biti na Olimpijskim igrama. Sad kako su Igre odgođene za godinu dana, više ne ovisi sam o sebi, ali i dalje u dobroj poziciji. Uskoro će ponovno krenuti natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Imamo Svjetsku ligu u Moskvi - kaže Ivan, u čijoj je obitelji pola članova imalo koronu.

- Brat Anđelo, još jedan brat, sestra i otac su imali koronu, a mama, ja, djed i baka nismo. Pola da, pola ne. Oni su neko vrijeme živjeli na jednom katu, a mi na drugom. Tada smo cijelo vrijeme bili u Širokom Brijegu - rekao je Ivan Kvesić, jedan od najboljih hrvatskih sportaša posljednjih godina.

O Olimpijskim igrama s njim smo pričali prije mjesec dana.Na Olimpijske igre u Ivanovoj kategoriji +75 kilograma ide deset karatista.

- Bit  će jedan Japanac, a jedan će karatist dobiti pozivnicu, on će doći iz neke države koja nije dobra u karateu. Osam nas mora osigurati plasman. Ja više praktički ne ovisim sam o sebi - rekao je Kvesić i pojasnio:

- Dva su natjecanja koja će odlučivati o tome tko će na Olimpijske igre. Europsko prvenstvo i turnir Svjetske lige u Maroku u proljeće 2021. godine. Ne ovisim sam o sebi, zato što mi je bitno da Iranac Sajjad Ganjzadeh, bude ispred svojeg sunarodnjaka Zabihollaha Poursheiba. Trenutno je Sajjad bolje plasiran i nadam se da će tako i ostati. Ključan će biti taj turnir u Maroku, tek nakon njega ću moći biti miran i znati da idem u Tokio. Ova odgoda je sve poremetila. Naravno da nije pravedno, već sam izborio Igre, a sad nije sigurno da idem u Tokio.

Sad se pojavilo i još jedno natjecanje, Svjetska liga u Moskvi u prosincu. Tamo će Kvesić sa svojim trenerom Danijelom Vučićem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener