Obavijesti

Sport

Komentari 41

Sztipanovics: Pomoćnog suca Krečka nikada neću zaboraviti

Sztipanovics: Pomoćnog suca Krečka nikada neću zaboraviti
1

"Išao sam po desnoj strani i nabacio unatrag, nije moglo biti zaleđe, ali taj Krečak je podignuo zastavicu. Nikad neću zaboraviti to prezime. Onda me još HNS kaznio s 5000 kuna"

VIDEO

U svojem rodnom Siklosu, 15 kilometara sjeverno od Donjeg Miholjca, mađarski napadač gradi trenersku karijeru, ali i s 41 godinom još povremeno igra.

Kad se Rijeka 1999. do posljednjih trenutaka borila za naslov prvaka s Dinamom, Barnabas Sztipanovics nabacio je za Admira Hasančića, kojem je zbog nepostojećeg zaleđa poništen gol vrijedan titule.

Kaznili ga zbog politike

- Išao sam po desnoj strani i nabacio unatrag, nije moglo biti zaleđe, ali taj Krečak je podignuo zastavicu. Nikad neću zaboraviti to prezime. Onda me još HNS kaznio s 5000 kuna jer sam medije pitao zašto se politika miješa u sport, misleći, naravno, na Canjugu - prisjetio se Sztipanovics.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon 17 godina Rijeka se opet bori za titulu s Dinamom.

- Nažalost, nisam u kontaktu s tadašnjim suigračima, svi su promijenili brojeve, ali čujem se s nekolicinom prijatelja iz Rijeke. Jednog sam baš zvao prije utakmice s Hajdukom pa mi je rekao: ‘Nemoj me sad, baš idem na utakmicu u tvojem dresu’ - nasmijao se Barnabas.

Zanimalo ga je što je sa Zdravkom Mamićem, čuo je da je u zatvoru. Kad je odlazio iz Rijeke, on ga je trebao plasirati u inozemstvo.

- Kad mi je istekao ugovor, išao sam s njim i menadžerom Naletilićem u Bochum, gdje su igrali njegov brat Zoran i Damir Milinović. Sve smo dogovorili, potpisao sam predugovor, dobio stan i auto, a onda je za to čula Rijeka i tražila golemu odštetu pa je to propalo, ni sam ne znam zašto. Na kraju sam prešao u Maribor, koji je morao platiti odštetu od 200.000 dolara - prisjetio se Sztipanovics, koji je tamo osvojio dva naslova prvaka.

Gdje god da je igrao, bio je u vrhu, a tako je i sad kad je trener u mađarskom četvrtoligašu Siklosu.

Mađari su fini, Hrvati srčani

- Tu sam već šest godina, uvijek smo među četiri, ali nikako da uđemo u treću ligu. Naravno da imam ambiciju voditi veći klub, ali još imam samo Uefinu B licenciju pa ne mogu voditi nikoga u prve dvije lige. Ali uskoro ću dobiti i A licenciju.

Večerašnja će utakmica, smatra, završiti neriješeno.

- Teško je usporediti hrvatski i mađarski nogomet. Tu svi žele igrati fino, a Hrvati igraju sa srcem, daju sve od sebe, uvijek idu na pobjedu. To ja tražim od svojih igrača, bez obzira na to tko je protivnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska