Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tajna maskote: Otkrili smo tko je cura ispod kostima tornjaka

Tajna maskote: Otkrili smo tko je cura ispod kostima tornjaka
5

TEŽAK POSAO Jelena Groznadić kaže kako je u kostimu znalo biti jako vruće, ne vidi kuda ide, a glava je teška. Mnogi poznanici su se fotografirali s njom, ali toga nisu bili svjesni

VIDEO

Ja sam Jelena Grozdanić i ja sam zadnjih sedam dana u Splitu nosila kostim maskote rukometnog prvenstva - psa tornjaka Tora, nasmijala se simpatična djevojka, koja nam je uz pristanak organizatora otkrila identitet, ali tek nakon završetka natjecanja splitske skupine.

Osim njezinih najbližih i nekoliko prijatelja, nitko nije znao da je ona “unutra”, pa će sad, kad ovo pročitaju, mnogi biti iznenađeni.

- Vidjela sam jako puno ‘svojih’ fotografija po društvenim mrežama, mnogi su se moji poznati fotografirali s maskotom, ali nisu znali da sam to ja - kaže Jelena.

Ulogu je dobila posve slučajno, a među brojnim volonterima izabrana je jer je odgovarala građom, ali i zbog poznavanja plesa te zbog toga jer je radila s djecom. A posao, iako djeluje zabavno, nije nimalo lagan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vukli su me za rep

- U kostimu je nepodnošljivo vruće, toliko se oznojim da se kostim suši sljedeća dva dana. A glava je poseban problem, teška je i morala sam je stalno pridržavati da mi ne padne. Treba vremena da se navikneš hodati u kostimu jer se ni ne vidi dobro kuda ideš. A znate kako je, djeca bi se igrala, zalete se u vas, neki su me vukli za rep... Bilo je i smiješnih situacija, ali uglavnom su ljudi dobro reagirali i u pravilu me oslovljavali u muškom rodu, jer su valjda svi očekivali da je unutra muško - prepričava Jelena svoja iskustva.

Kaže kako je ponosna što niti jednom nije pala, no bila je opasno blizu. Pogotovo kad je silazila s tribine. Kako kaže, teška glava mora stajati ravno, a pogled je nemoguće spustiti da se vidi stepenica.

Pogled kroz pseća usta

21-godišnja Jelena je buduća profesorica, na drugoj je godini Filozofskog fakulteta smjer pedagogija, talijanski jezik i književnost. Godinama volontira i radi s djecom u jednoj splitskoj župi. Djecu podučava književnosti te im čita priče. Osim volonterskog iskustva, ima i rukometnog pa joj je posebno žao što nije uspjela pogledati utakmice. Iako je imala najbolju poziciju, tik uz teren, zabavljala je publiku, a ionako je malo toga vidjela kroz pseća usta.

- Nas volontera bilo je jako puno, gotovo 200, i jako mi se to sviđa. Pomažemo, upoznajemo nove ljude, stječemo nova prijateljstva... - zaključuje Jelena.

Kostim Tora je razdužila, a u Zagreb neće ići. Netko drugi će se znojiti uz teren. Jeleni je jedan od većih problema bila žeđ jer je rijetko stigla skinuti glavu i udahnuti. Kostim je oblačila dva sata prije utakmice i ostajala dok se dvorana ne raščisti. Tako je odradila gotovo puno radno vrijeme oklopljena spužvama, a svaki drugi dan izgubila barem litru do dvije znoja.

Štrlek najsimpatičniji

Iako je cijelo vrijeme bila jako blizu rukometašima, pa čak i na terenu, nažalost, nije uspjela upoznati nijednog hrvatskog reprezentativca.

Podijelila im je pokoju “peticu” u prolazu, veselila se pobjedama i to je bilo to. Ipak je istaknula jednog od njih kao svojeg favorita.

- Svi su mi naši rukometaši dragi i simpatični, ali Manuel Štrlek mi je nekako najsimpatičniji - otkrila nam je za kraj mlada volonterka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke