Obavijesti

Sport

Komentari 19

Talačka situacija u BiH, smrtne prijetnje "navijača" novinarima

Talačka situacija u BiH, smrtne prijetnje "navijača" novinarima
1

Redakcija i uredništvo našeg portala suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih obitelji u svojevrsnoj talačkoj situaciji, a zbog objave istinite vijesti, javljaju BiH kolege

VIDEO

Redakcija bosansko-hercegovačkog portala Radiosarajevo.ba u petak navečer doživjela je napad kriminalaca koji sebe nazivaju navijačima. Radiosarajevo.ba objavio je vijest o zatvorskoj kazni od 5 godina koju je jedan od navijača Sarajeva dobio u Bjelorusiji zbog posjedovanja kokaina.

Vijest je provjerena i točna, ali nije se svidjela "navijačima" koji su organizirali i izveli napad na redakciju portala, uz prijetnje kolegama s portala i članovima njihovih obitelji!

Kolege iz portala Radiosarajevo.ba o svemu su obavijestili javnost ovim priopćenjem:

"Obavještavamo bosanskohercegovačku javnost da se večeras dogodio drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo našeg portala.

Naime, nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo našeg portala suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima osobno i članovima njihovih porodica.

Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja.

Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača.

Urednički kolegij portala Radiosarajevo.ba najoštrije osuđuje napad na redakciju našeg portala, ugrožavanje i prijetnje našim novinarima i urednicima, te članovima njihovih porodica.

Zahtijevamo od Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i drugih policijskih agencija u Bosni i Hercegovini da profesionalno istraže navedeni slučaj, te da vinovnici ovog nezapamćenog napada na medije u glavnom gradu Bosne i Hercegovine budu otkriveni i procesuirani, a da novinarima i uredništvu portala Radiosarajevo.ba bude pružena adekvatna zaštita.

Pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini i regionu, kao i kolege novinare, na solidarnost u nezapamćenom napadu na medijske slobode u našoj zemlji.

Također, koristimo priliku da se zahvalimo svim kolegama koji su već izrazili podršku redakciji portala Radiosarajevo.ba".

Kolege su jutros objavile vijest kako ih "raduje reakcija institucija države u ovom slučaju, te brz pronalazak i hapšenje odgovornih koji će, nadamo se, dobiti adekvatnu sankciju".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima