Obavijesti

Sport

Komentari 52

Talijani 'ubijaju' Mandžu! Tihi problemi mogli bi eksplodirati

Talijani 'ubijaju' Mandžu! Tihi problemi mogli bi eksplodirati
1

FORSIRANJE Nije nikakva novost da je Mandžukić igrao načet. Tako igra često posljednjih sezona, međutim, čini se da njegova tolerancija na bol popušta. Pretrpio je drugu ozljedu u samo pet dana...

VIDEO

Tihi problemi Juventusa lako mogu postati puno glasniji ukoliko su nove ozljede Marija Mandžukića (31) ozbiljnije prirode.

Hrvatski je reprezentativac posljednje dvije utakmice talijanskog prvaka napustio prije zadnjeg sučevog zvižduka nakon što je u velikim dijelovima tih utakmica uz bolne izraze lica djelovao - izraubano!  

Protiv Tottenhama je odigrao 76. minuta, travnjak Allianz Stadiuma napustio je pri rezultatu 2-2 i to je nešto što njegov trener Massimiliano Allegri rijetko čini u sličnim situacijama.

Dvije različite ozljede u pet dana?!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mario, njegov miljenik, igrač je s drugom najvećom minutažom u klubu - odigrao je 31 utakmicu, odnosno 2316 minuta. Samo Gonzalo Higuain ima više minuta, 2745.

Njih Max ne vadi iz igre u odlučujućim bitkama i lijepo je znati da Mandžo tako visoko kotira u važnom klubu, no to ima i svoju drugu stranu medalje. Treneri, posebno Allegri, ne štede Marija kao što niti on ne štedi samoga sebe!

Što se točno dogodilo u utorak navečer? Prilikom jednog napada Juventusa u 52. minuti utakmice Mario se uhvatio za butni mišić desne noge (?) pa izašao nakratko van kako bi liječnici to donekle sanirali. 

Očekivano, brzo se vratio na travnjak i ponovno stisnuo zube, kao što to uvijek radi, ali to je bila patnja.

Bila je to njegova druga ozljeda u samo pet dana!

Nije imao uobičajenu lakoću pokreta, čak je i prilikom dobre šanse glavom tukao tek po sredini gola Llorisu u naručje, a znamo koliko dobro udara glavom kad je spreman! 

Mario probleme vuče već neko vrijeme i to se također zorno vidjelo u utakmici protiv Fiorentine u petak. Službeno, Mandžo u toj utakmici nije zamijenjen.

Allegri ga je povukao iz igre tek u 91. minuti kada je Juve imao sigurnih 0-2 i tri boda u džepu i to nakon što je odradio sve tri zamjene ranije!  Do tada je morao igrati pod jakim bolovima u koljenu.

Problemi su se, standardno, gurnuli pod tepih. Opet je Mandžukić istrčao na teren kao da ništa nije bilo. I sam je Allegri u polušali priznao da se našem ofenzivcu ne smije reći da je ozlijeđen ili da ne može. 

S vremenom je vrag odnio šalu i sad Mario stvarno ne može. Nije na 100% mogućnosti! I tu Juventus, Allegri i Mandžo skupa plaćaju visoku cijenu uzimajući veliki rizik jer Mandžo je na terenu standardan u prosjeku svaka tri dana.

Vrag odnio šalu

Šalili smo se i mi jesenas, pitali se - pa od čega je taj igrač kad sve to trpi i na kraju igra kvalitetno?!

Uoči odlučujućih reprezentativnih akcija protiv Finske, Ukrajine i Grčke, Mario je osjećao probleme.

Bio je čak i upitan za Kijev, nije se znalo gotovo do same utakmice hoće li nastupiti, a onda je odradio 90 minuta kao da se ništa nije dogodilo.

Mandžukića treba proučavati! Odakle crpi tu nadljudsku moć?
Mandžukića treba proučavati! Odakle crpi tu nadljudsku moć?

Mario ne dobiva poštedu, previše je važan za Allegrijeve taktičke ideje, čak toliko da je standardan pored klasičnih i skupih krila poput Douglasa Coste i Federica Bernardeschija.

Cijela ova priča vuče na prošlosezonsku kada je Juventus također išao do kraja na sva tri fronta s Mandžukićem kao nezamjenjivim prvotimcem. Igralo se protiv Chieva ili Barcelone, lijevu stranu okupirao je Mario. Bez stajanja, bez štednje, u kost.

Na nesreću svih pristalica 'bianconera', u finalu su gledali nadasve iscijeđenog Marija koji se nije mogao nositi s prebrzim Realovim igračima. Iako je zabio povijesni gol škaricama za 1-1, nije bio na svom standardnom nivou po pitanju igre u oba smjera. 

Već nekoliko dana kasnije potrošeni je Mandžukić igrao za Hrvatsku na Reykjaviku protiv Islanda i to nije izgledalo dobro. Poštedu mu nije mogao dati ni Ante Čačić, previše mu je bitan bio Mario u svakom pogledu.

Dajte mu malo zraka...

Poslije ove sezone u sličnim problemima bi se mogao naći i Zlatko Dalić, morat će se stožer reprezentacije baviti sanacijom rana bolnog ratnika uoči Mundijala. 

Neumornom gladijatoru potreban je na kraju i ljudski pristup. Dok ostali igrači pauziraju zbog sitnih ozljeda i po desetak dana, on za to vrijeme u bolnom stanju odigra 180 minuta punim gasom.

Jedan dan je na šivanju, drugi dan vija protivnika po terenu...

Allegri bi trebao malo 'popustiti' i dati mu zraka. Hoće li to učiniti vidjet ćemo već u nedjelju kada Juve igra gradski derbi kod Torina. 

Zbog straha od većeg bijega Napolija, torinski klub ne smije kiksati. I zato je za očekivati da će Mario ponovno na 90 minuta 'isključiti bolove', osim ako nije, zlu ne trebalo, doživio ozbiljniju ozljedu protiv Engleza u Ligi prvaka.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu