Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tamše: Promjene su potrebne, ali neće se dogoditi preko noći

Tamše: Promjene su potrebne, ali neće se dogoditi preko noći
1

Branko Tamše na početku sezone vodio je momčad slovenskog prvaka. Otišao je s klupe Celje Pivovarne Laško prije nekoliko mjeseci, a sad je preuzeo našeg prvaka PPD Zagreb

VIDEO

Meni je to veliki izazov, nakon Celja i prije toga Gorenja, još jedna stepenica više u mojoj karijeri. Vrlo bitna mi je vizija kluba koja mi je kroz razgovor predstavljena i koja mi se svidjela, tako da smo vrlo brzo i lako našli zajednički jezik - rekao je novi trener rukometaša PPD Zagreba, Slovenac Branko Tamše, koji je u ponedjeljak predstavljen u klupskim prostorijama.

- Nakon sveobuhvatne analize koja je napravljena od strane ljudi koji vode sportski sektor PPD Zagreba, utvrđeno je da je u ovom trenutku gospodin Tamše optimalna opcija, s obzirom na mogućnost aklimatizacije, s obzirom na činjenicu da je on već dugi niz godina radio u klubu koji je sličan Zagrebu, u klubu koji igra u Ligi prvaka. Činjenica je i da gospodin Tamše voli raditi s mladim igračima, a mi imamo vrlo mladu momčad, te da je kroz petogodišnje vođenje RK Celje afirmirao i etablirao jako puno mladih igrača koji su sad nositelji igre u mnogim europskim velikanima i slovenskoj reprezentaciji - rekao je direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković predstavljajući kako je Tamše izabran za nasljednika Line Červara koji je u studenom napustio poziciju trenera prve momčadi.

- Sporazumjeli smo se oko toga koji su naši ciljevi, strategija i vizija kluba, što se poklopila s onima gospodina Tamšea i rezultat toga je potpisan ugovor na sljedećih godinu i pol dana -  dodao je Šupuković.

- Meni je to veliki izazov, nakon Celja i prije toga Gorenja. Još jedna momčad, još jedna stepenica više u mojoj karijeri. Volim puno raditi, volim raditi s mladim igračima, kojih je u Zagrebu puno. Volim pružiti priliku mladima, ako ju svojim radom zasluže. Vrlo bitna mi je vizija kluba koja mi je kroz razgovor predstavljena i koja mi se svidjela, tako da smo vrlo brzo i lako našli zajednički jezik - rekao je na početku svog obraćanja 40-godišnji slovenski stručnjak koji je stigao iz velikog Zagrebova suparnika PL Celja.

- Razlika između Celja i Zagreba nije velika, što su pokazali i rezultati. Celje je dominantno u slovenskoj ligi, Zagreb je dominantan u hrvatskoj ligi. Grad je veći, država je veća. Što se mene tiče, izazov je veći, jer ne predstavljam samo sebe, već i svoju državu. Sigurno ću napraviti sve da budemo što bolji.

Prvi je cilj ubrzati igru

- Želio bih da Zagreb zadrži obranu kakvu je igrao, čvrstu i tvrdu, i da iz toga postižemo što više lakih golova iz polukontre i kontre. Isto tako i da se vraćamo maksimalno u obranu, a ako već primimo neki gol, da probamo povući brzi centar. Želio bih da malo ubrzamo igru. Nije to lako preko noći, ali to želim i tako ćemo i raditi - istaknuo je Tamše zahvaljujući svojim prethodnicima na poslu koji su do sada odradili i na poziciji koju su mu ostavili u SEHA ligi i Ligi prvaka, u kojoj je PPD Zagreb peti u skupini B s osam bodova iz deset utakmica. 

- Ispred nas su četiri utakmice, Skjern, Pariz, Flensburg i Szeged i sigurno moramo u nekima pobijediti da bismo osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Prva utakmica (10. veljače) protiv Skjerna, će biti vrlo važna, jer se radi o izravnom suparniku i neće biti lako. Skjern je rasterećen i igra tipičan, danski rukomet. Vjerujem u ekipu i publiku koja će sigurno napuniti Arenu pa se nadam da ćemo dosegnuti ono što svi želimo, znači pobijediti -  rekao je Tamše i dodao:

- Cilj je da Zagreb prođe skupinu, a volio bih, ako je moguće, da i Celje ide dalje.

Celjani su sedmi sa sedam bodova, koliko ima i šestoplasirano Zaporožje, a Skjern je zadnji sa šest bodova.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida