Obavijesti

Sport

Komentari 14

Tata ga je tukao remenom radi nogometa, a on postao najbolji

Tata ga je tukao remenom radi nogometa, a on postao najbolji
1

Njegov otac bio je karika koja ga je dovela tu gdje jest danas, ali i karika zbog koje je skoro prestao igrati nogomet. Bilo je to u mlađim danima kada ga je otac često znao tući remenom zbog nogometa

VIDEO

Sve što radim, radim za svoju majku i obitelj, rekao je Kelechi Iheanacho (21) u intervjuu za Daily Mail prije nekoliko godina. Majka zvijezde nigerijske reprezentacije preminula je malo no što će tada 17-godišnji Iheanacho ponijeti titulu najboljeg igrača svijeta do 17 godina.

Njegova majka Mercy umrla je par mjeseci ranije nakon kratke bolesti, a on je s dvojicom braće i sestrom ostao na milost strogom režimu svojeg oca Jamesa.

- Otac mi je bio trgovac, a majka učiteljica. Ona je preminula prije par godina, a to je bio vrlo težak trenutak za sve nas - rekao je Kelechi.

- U Nigeriji su mi dvojica braće i sestra i sve što radim je za njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kada je ponio titulu najboljeg mladog igrača svijeta nije mogao zamisliti u kojem smjeru će mu život otići. Trebao je prijeći u Porto, slavni portugalski klub pratio ga je dulje vrijeme i Iheanacho je bio nadomak potpisu za velikana Portugala. Sve je bilo spremno, ali onda se upleo Manchester City i priči je bio kraj.

Otac ga tukao zbog nogometa

Mladom Nigerijcu životni san je igrati u Premier ligi. U zemlju od skoro 190 milijuna ljudi Premier liga je kao Amerikancima football i to je razlog zašto je trenutno, ali i kroz povijest veliki broj Nigerijaca igrao u Engleskoj.

Mladi Iheanacho odabrao je nogometni put gaziti u Engleskoj na savjet oca Jamesa. I premda se nije do kraja uspio nametnuti u Cityju, napadač je svoje mjesto pronašao u Leicesteru i ove sezone u 30 utakmica postigao 9 golova i 4 puta asistirao.

Njegov otac bio je karika koja ga je dovela tu gdje jest danas, ali i karika zbog koje je skoro prestao igrati nogomet. Bilo je to u mlađim danima kada ga je otac često znao tući remenom jer se Iheanacho nije dao odvojiti od nogometne lopte.

Da je toliko sjedio za knjigom ne bi bilo ponosnijeg roditelja. No, mladi Kelechi volio je trčati za loptom i s vicem u nogama 'valjati' svoje suparnike. Presudan trenutak bio je kada je jedan školski učitelj njegovu ocu obznanio da mu je sin izabran za regionalni turnir.

- Ironično je što je mi je otac danas najveći obožavatelj. A prije me tukao čim bih kročio na nogometni teren.

- Danas se ponekad i nasmijem na sve što sam prošao, ali pretpostavljam da je Bog davno ispisao kakav će moj životni put biti. On (njegov otac) se samo brinuo za mene - rekao je Iheanacho.

Sve golove posvećuje majci

Mladi Nigerijac večeras bi trebao istrčati u početnoj postavi protiv Hrvatske i nema sumnje kako uz Musu i Mosesa od njega prijeti najveća opasnost.

- Sve golove koje zabijem na Svjetskom prvenstvu posvetit ću njoj. Žalosti me što moja majka nije sa mnom u Rusiji. Smrt je bila okrutna prema meni, ali životi mi je dao priliku učinit ju ponosnom. Ponekad poželim poslati joj poruku gore u raju i reći da ću do kraja života cijeniti njezinu potporu.

Poslušajte novu navijačku himnu - Moja Croatia

Sada napokon i ti možeš nositi majicice iz najslušanijeg navijačkog  spota "Moja Croatia".  

Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK - dodati link: http://bit.ly/moja_croatia_majice

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske