Obavijesti

Sport

Komentari 19

Ligety: Ne brinu me spustaši, volio bih biti bliže Kosteliću

Ligety: Ne brinu me spustaši, volio bih biti bliže Kosteliću
3

Ivica Kostelić nakon utrke spusta je odličan sedmi što ga prije slaloma čini najvećim kandidatom za superkombinacijsko zlato. Zrnčić-Dim je 19., Miller 12., Ligety 18...

VIDEO

Znali smo da će biti teški uvjeti s ovim većim brojevima i zbog toga sam morao riskirati. Napadao sam što sam više mogao, no puno sam griješio i slabo završio na kraju, rekao je nakon spustaške utrke razočarani Bode Miller.

Amerikanac je došao u odličnoj formi u Soči, no zasad to ne pokazuje. Nakon kombinacijskog spusta Miller je 12. s pola sekunde iza Kostelića.

- Ivica odlično skija proteklih dana. Na njega uvijek morate računati u borbi za medalje. On je jedan od onih koji najbolje skijaju na najvećim natjecanjima - dodao je Miller za HTV.

Jedan od onih za kojeg se najavljivalo da bi mogao poremetiti Kostelićev lov na zlato je Ted Ligety. No Amerikanac  u spustu nije bio tako dobar kao što se očekivalo. Tek 18. sa cijelom sekundom zaostatka za Ivicom. Jedno mjesto iza Ligetyja je Natko Zrnčić-Dim. Još lošiji od Ligetyja je drugi kandidat za medalju Alexis Pinturault koji za Ivicom zaostaje 1.51.

- Mislim da je moj spust bio dobar, ne izvrstan. Na dobrom sam mjestu, no loše je to u odnosu s Ivicom. Kostelić je u odličnoj poziciji za ukupnu pobjedu - rekao je Ligety nakon spusta te dodao:

- Uopće me ne brinu spustaši. No više bih volio da sam bliže Kosteliću te da imam veću prednost pred Pinturaultom.

Ivica je sada svakako glavni favorit za zlatnu medalju. Pogledamo li ukupni poredak Kostelić je daleko najbolji slalomaš među prvih deset skijaša. No treba biti oprezan s obzirom na dosadašnji tijek sezone u Svjetskom kupu. Svjestan je toga i Ivica.

- Dobra vožnja. Kao i na treninzima. Nadao sam se da ću biti još bolji nego na treningu i to mi je uspjelo. Tatin slalom? Moram se koncentrirati i to odvoziti kako treba - rekao je Kostelić za HRT.

Utrka slaloma počinje u 12.30. Stazu postavlja Gips Kostelić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani