Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ted Ligety prvi, Ivica Kostelić završio 18. u Beaver Creeku

Ted Ligety prvi, Ivica Kostelić završio 18. u Beaver Creeku
1

Amerikanac Ted Ligety pobjednik je prvog veleslaloma ove sezone u Svjetskom kupu, održanog na stazi Birds of Prey/Golden Eagle u američkom Beaver Creeku...

VIDEO

Ligety je bio vodeći nakon prve vožnje, a s trećim vremenom u drugoj vožnji zadržao je čelnu poziciju i osigurao svoju šestu pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu, ali prvu na američkom tlu. Svih šest je ostvario u veleslalomu, disciplini u kojoj je bio ukupni pobjednik za Svjetski kup u sezonama 2007/08 i 2009/10.

Drugo mjesto osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud (bio je drugi i nakon prve vožnje) sa 82 stotinke zaostatka, a na treće mjesto se probio šestoplasirani iz prve vožnje, Austrijanac Marcel Hirschner, sa sekundom i 24 stotinke sporijim vremenom od Ligetyja. Austrijanac Romed Baumann bio je četvrti (+1.27), a Norvežanin Aksel Lund Svindal peti (+1.37). Baumann i Svindal su dijelili treće mjesto nakon prve vožnje.

Ivica Kostelić utrku je završio na 18. mjestu, sa dvije sekunde i 51 stotinkom zaostatka za pobjednikom. Ivica je u drugoj vožnji imao peto vrijeme, ali je u prvoj vožnji napravio preveliki zaostatak, bio je tek na 27. mjestu.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim brojem 67 bio je diskvalificiran u prvoj vožnji zbog promašenih vrata pri kraju vožnje.

S novih 13 bodova, Kostelić je skočio sa sedmog na šesto mjesto u ukupnom poretku, sada ima 130 bodova. Vodeći je Austrijanac Mario Scheiber sa 175 bodova, a prate ga Švicarac Didier Cuche sa 158, Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 156, Austrijanac Michael Walchhofer sa 149 i njegov sunarodnjak Georg Streitberger sa 136 bodova, odnosno, šest više od Kostelića na šestom mjestu.

Svakako treba spomenuti i da se u Svjetski kup nakon više od 20 mjeseci pauze vratio 27-godišnji Švicarac Daniel Albrecht. Zauzeo je 21. mjesto sa zaostakom od dvije sekunde i 84 stotinke.

Podsjetimo, 22. siječnja 2009. u Kitzbühelu je polivalentni Švicarac doživio težak pad nakon kojeg je tri tjedna proveo u komi. Prije desetak dana je Albrecht čak odradio dva treninga spusta u Lake Louiseu, ali se premijerni povratak nije dogodio u nekoj od brzih disciplina.

Podsjećamo, skijaši su premijeru u veleslalomu u Svjetskom kupu trebali imati u austrijskom Söldenu, ali je ta utrka bila prekinuta i otkazana nakon održane prve vožnje zbog magle.

Bila je ovo i posljednja utrka sezone u Svjetskom kupu na američkom tlu. Skijaška karavana će novo okupljanje imati 11. i 12. prosinca u francuskom Val d'Isereu, gdje se voze veleslalom i slalom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica