Obavijesti

Sport

Komentari 18

Tek jedna stvar nedostaje Pjaci kako bi postao ključan u Juveu

Tek jedna stvar nedostaje Pjaci kako bi postao ključan u Juveu
1

REALIZACIJA Unatoč zapaženoj predstavi u derbiju protiv Milana, Pjaca je propustio nekoliko velikih šansi koje se ne smiju fulati. Da bi bio ključan u Juveu, mora namjestiti svoje 'nišanske' sprave...

VIDEO

Sablasno prazan Maksimir ugostio je reprezentacije Hrvatske i Turske 5. rujna 2016. u sklopu prve kvalifikacijske utakmice za Mundijal 2018. u Rusiji.

Vatreni, izraziti favoriti, nisu uspjeli pobijediti Turke, slabiju reprezentaciju od one koje su tri mjeseca ranije srušili na Parku prinčeva golčinom Luke Modrića.

Problem realizacije je poznat

Završilo je 1-1, Ante Čačić imao je za čime žaliti. Njegovi puleni promašivali su čuda, a tu se najviše isticao mladi Marko Pjaca koji je tog ljeta dres Dinama zamijenio Juveovim.

U prvih pola sata fulao je dvije izrazite šanse, pa nadodao promašaj u 68. minuti, da bi mu u 75. turski golman Babacan sjajno obranio udarac glavom. Iako je iza njega bila vrlo dobra partija, ponio je epitet jednog od tragičara za nes(p)retni startni remi.

VIDEO

Pola godine kasnije, ponovila mu se gotovo identična utakmica, ali ovaj put u klupskom dresu. Poslije velikog peha s ozljedom, Marko se vratio i presudio Portu u Ligi prvaka te počeo značajno dizati formu.

Za derbi protiv Milana nije bio najavljen kao starter, ali zbog želučanih problema nezamjenjivog Allegrijevog miljenika Marija Mandžukića, Marko se našao u prvih 11.

Na poziciji lijevog krila bio je konstantna opasnost po desni bok Milana. Niz prodora i kombinacija sa suigračima, posebno s Dybalom koji je 'mozak igre' između linija Juventusa, obilježili su njegov nastup u tijesnoj, ali zasluženoj pobjedi Juventusa od 2-1.

Bio je važan faktor na terenu, ali...

No, ovu će utakmicu pamtiti po nekoliko velikih promašaja. Baš kao i protiv Turske, propustio je poentirati iz lijepih situacija koje se moraju realizirati.

Da bi silno talentirani igrač postao klasa koja odlučuje utakmice, mora zabijati čiste šanse. Marko je protiv Milana loše finiširao šanse u četvrtoj i posebno 58. minuti i upravo taj segment završnice mora drastično podići. 

VIDEO

Njegov smisao za ovu igru uz fizičku moć prati i dobra intuicija, pa se zna naći u izglednoj šansi. Protiv Porta je to pokazao ekspresno, odmah par minuta poslije ulaska u utakmicu što je okrunio golom.

Večeras je kreirao i završavao akcije, pa i unatoč tome što ih je sve promašio, iza njega je ohrabrujućih 90 minuta. 

Za razliku od utakmice protiv Palerma 17. veljače gdje ga ništa nije išlo, od petka njegova igra poprima ozbiljnije konture. Kao takav, sigurno će biti od velike koristi treneru koji njegove mogućnosti iznimno cijeni te oprezno 'brusi' njegov talent.

Značajan napredak u manje od mjesec dana

Kritike za manjak defenzivnog doprinosa trebale bi brzo postati prošlost jer je Marko pokazuje poželjan žar, odnosno, prihvaća jasne sugestije svog trenera Allegrija.

U klubu poput Juventusa, napredak u svakom smislu je logičan, pa bi i Pjaca uz iskusnije i dokazanije suigrače trebao popraviti finalni, ali i ključan dio igre.

One početne probleme poput prilagodbe na novu sredinu te uigravanja u momčad ostavlja iza sebe i pitanje je vremena kada će namjestiti i 'nišanske sprave'. 

Kad se to dogodi, mjesto prvotimca Juventusa ga čeka, a ujedno, to će značiti da su Allegri i Čačić dobili igrača koji svojim potezima i golovima rješava utakmice. 

'Pjaca je bio centar naše dobre igre, ali mora popraviti pucačko umijeće'

Navijačima je malo išao na živce propuštenim šansama, ali i dalje postoji ogromna vjera u njega. 

Smatraju kako je bio centar dobre Juveove ofenzivne igre u Torinu, ali i da mora poraditi na svom pucačkom umijeću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica