Sport

Komentari 29

Tenisačica pala na doping testu: Tijekom seksa su zabranjene supstance ušle u moje tijelo...

Tenisačica pala na doping testu: Tijekom seksa su zabranjene supstance ušle u moje tijelo...

U mokraći su mi pronašli vrlo niske razine mesterolona. Obavijestili su me da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka, objasnila je suspendirana tenisačica Jastremska

Ukrajinska tenisačica Dajana Jastremska (20) početkom godine suspendirana je zbog pozitivnog doping testa, a radi se o anaboličkom steroidnom lijeku koji se uglavnom koristi u liječenju niske razine testosterona i liječenje muške neplodnosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Petra Martić

- U  mokraći su mi pronašli vrlo niske razine mesterolona. S obzirom na nisku koncentraciju i negativan uzorak dva tjedna ranije, dobila sam informacije da je pozitivan rezultat moguć kao rezultat neke vrste kontaminacije. Uz to, obaviještena sam da ovu supstancu muškarci koriste kao lijek i ne preporučuje se ženama zbog štetnih učinaka -  objasnila je prije pet mjeseci.

Jastremska je od početka tvrdila da nikada nije koristila nedozvoljena sredstva, te je izjavila da će se boriti do kraja kako bi spasila svoju čast.

Ukrajinka tvrdi da je nedozvoljena supstanca u njezino tijelo ušla tijekom spolnog odnosa s bivšim partnerom koji pak govori da to nije istina. 

Otac tenisačice tražio je od njega da preuzme krivicu, ali on to nije učinio te je napisao izjavu za Komisiju koja radi na ovom slučaju.

Također je od njezinog bivšeg partnera tražio uzorak kose radi dodatne analize, ali je odbio surađivati.  

Službeno ročište trebalo bi se održati ovaj mjesec, a obrana ukrajinske tenisačice vjeruje da će se dokazati kako je mesterolon u tijelo Jastremske ušao tijekom spolnih odnosa. 

U slučaju da se dokaže suprotno, Dajani prijeti nova kazna i suspenzija. 

Ukrajinka  je početkom prošle godine bila 21. tenisačica svijeta, a sada je 32. U dosadašnjoj karijeri osvojila je tri turnira zaradivši preko dva milijuna dolara od nagrada. 

Najčitaniji članci