Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tenisačice nakon 14 godina opet igraju kod kuće! Savez izabrao domaćina za veliki dvoboj

Tenisačice nakon 14 godina opet igraju kod kuće! Savez izabrao domaćina za veliki dvoboj

Bit će ovo prvi put od 2008. da Hrvatska u Billie Jean King Cupu igra kod kuće, odnosno otkako je u Zagrebu izgubila od Srbije u susretu tadašnje Svjetske skupine II

Nakon tko zna koliko godina patnje, hrvatske tenisačice konačno imaju pravu priliku napustiti Euroafričku zonu Billie Jean King Cupa. Za mjesec i pol dana, od 11. i 12. studenog, u kvalifikacijama za najviši rang natjecanja ugostit će Njemačku, a Hrvatski teniski savez odlučio je da to bude u riječka dvorana Zamet.

Bit će ovo prvi put od 2008. da Hrvatska u Billie Jean King Cupu igra kod kuće, odnosno, otkako je 2008. u Zagrebu izgubila od Srbije u susretu tadašnje Svjetske skupine II. U dvorani Zamet bit će za ovu priliku mjesta za 2500 gledatelja, a više detalja o cijenama ulaznica, početku njihove prodaje te terminima mečeva HTS će objaviti naknadno. U dva dana odigrat će se četiri singla te jedan meč parova.

Zagreb: Okupljanje Fed Cup reprezentacije

Priliku za plasman u tenisku elitu naše su tenisačice izborile u travnju na turniru Prve skupine u Antalyji, a pobjeda nad Njemicama odvela bi ih u tzv. Qualifier rang, u kojem bi se u travnju iduće godine borile za odlazak na završni turnir.

- Mislim da je ovo prilika da i mi kao Davis Cup reprezentacija uđemo u najjaču skupinu. Pozivam sve da dođu i bodre naše djevojke. Imamo dobru ekipu koju predvodi Petra Martić, pa imamo kvalitetu da prođemo, uz podršku s tribina - rekla je izbornica Iva Majoli.