Obavijesti

Sport

Komentari 125

Nadal je u finalu Pariza! Pomeo je 'Chatrier' s velikim Rogerom

Nadal je u finalu Pariza! Pomeo je 'Chatrier' s velikim Rogerom
14

Ivan Dodig i Tajvanka Chan pobijedili su Matu Pavića i Kanađanku Dabrowski te obranili naslov u mixu! Rafael Nadal totalno je izdominirao Rogera Federera: 6-3, 6-4, 6-2 u dva sata i 25 minuta

VIDEO

Jedanaestorostruki osvajač Roland Garrosa Rafael Nadal prvi je finalist ovogodišnjeg Grand Slama u Parizu!

Kralju zemljanih terena to je 26. Grand slam finale u karijeri. U dva sata i 25 minuta Španjolac je pomeo teren 'Philippe Chatrier' sa velikim Rogerom Federerom: 6-3, 6-2, 6-2.

- Igralo se po jako teškim uvjetima, vjetar je dosta utjecao na tijek meča. Svaka čast Rogeru na meču, a navijačima hvala na sjajnoj atmosferi. Jedva čekam nedjelju i moje dvanaesto finale Pariza - pričao je Nadal koji u Parizu ima 'jednostavan' skor što se finala tiče: ako je u finalu onda osvaja!

French Open - Roland Garros

Na Roland Garrosu Švicarac nije pobijedio Nadala niti jednom u karijeri. U Parizu su zadnji put igrali 2011. I tada u finalu. Nadal je pobijedio 3-1 u setovima.

U dosadašnjih 15 mečeva na zemlji Nadal ima 13 pobjeda, a na Roland Garrosu svih šest u jednako toliko mečeva. Ukupno je ovo njihov 39. međusobni dvoboj, Španjolac vodi s 24-15.

Federer se Grand slamu u Parizu vratio nakon četiri godine i došao daleko, do polufinala, ali... Preko Nadala se na zemlji n-e m-o-ž-e.

French Open - Roland Garros

Španjolski tenisač u finalu će igrati protiv boljega iz meča Novak Đoković vs. Dominic Thiem. U prvom polufinalu drugi tenisač svijeta pobijedio je trećega s ATP ljestvice, a u drugom igraju najbolji (Đoković) i četvrti tenisač planete. Sportski spektakl u Gradu svjetlosti!

Naš Ivan Dodig s Tajvankom Latishom Chan obranio je naslov pobjednika u mješovitim parovima u Roland Garrosu nakon što su u finalu svladali Matu Pavića i Kanađanku Gabrielu Dabrowski sa 6-1, 7-6(5) poslije sat i dvadeset minuta igre!!! Prvi je to put nakon 55 godina da je u Roland Garrosu obranjen naslov u miksu.

Poznate su i finalistice Roland Garrosa. Za naslov će igrati Čehinja Marketa Vondroušova i Ashleigh Barty, prva Australka u RG finalu od 2010. Vondroušova je u polufinalu sa 7-5, 7-5 bila bolja od Britanke Johanne Konte, a Barty je sa 6-7, 6-3, 6-3 svladala Amerikanku Amandu Anisimovu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu