Obavijesti

Sport

Komentari 0

Tenk iz Samoe nosio četvoricu, Newton mirnih živaca pogodio u zadnjoj sekundi za pobjedu!

Tenk iz Samoe nosio četvoricu, Newton mirnih živaca pogodio u zadnjoj sekundi za pobjedu!
8

Zabio sam jednom za klub tako kazneni udarac za pobjedu u zadnjoj sekundi, ali nikad u ovako važnoj utakmici. Bio sam opušten i vjerovao sam u svoju tehniku udarca - rekao je Jason Newton, čija je majka s Pelješca

VIDEO

Koliko sam ih nosio na leđima? Uh, ne znam ni sam, samo sam gledao prema liniji i kako da dođem do nje, govorio nam je uspuhani junak Daniel Mau'u.

Zapravo, jedan od junaka velike pobjede, jedne od najvećih hrvatskih ragbijaša u povijesti! Naši su u trećoj utakmici Trophy divizije Europskog kupa nacija pobijedili Litvu u gostima 39-37 (14-27).

Pokretanje videa...

Hrvatska ragbijaška reprezentacija 00:08

A Mau'u, mladić od 130 kg, čija je majka hrvatskog, a otac samoanskog porijekla, najprije je umalo postao tragičar, a potom je vratio Hrvatsku u život u nevjerojatno dramatičnoj utakmici. On je, naime, u 37. minuti dobio žuti karton, što u ragbiju znači deset minuta igrač manje, zbog, kako je sudac procijenio, visokog obaranja, prema glavi. Naš je igrač, čija je majka porijeklom Hrvatica, a otac Samoanac, morao na hlađenje, a Litavci su u tih deset minuta 13-14 preokrenuli u 27-14.

- Nisam siguran da je to bilo za žuti karton, moram pogledati snimku - rekao je Daniel.

A kad se on vratio u igru, krenula je drama. Naši su stisnuli i u 15 minuta stigli zaostatak 17-30. Danielovo je polaganje, kad je 'tenk iz Samoe' na leđima nosio četvoricu litavskih igrača, bilo za 29-30, nakon čega je Jason Newton pretvorio za vodstvo 31-30. Hrvatska je potom povela i 36-30, ali u zadnjoj minuti Litva je polaganjem i pretvaranjem gotovo iz kornera opet povela 37-36!

- Već mi je čovjek iz njihova saveza izražavao žaljenje što smo izgubili, svi su mislili da je gotovo - rekla nam je Dunja Staničić, otpravnica poslova iz Hrvatskog veleposlanstva u Litvi, koja je došla bodriti naše ragbijaše.

Ali u posljednjem napadu Hrvatska je dobila novi kazneni udarac, a Jason Newton bio je nepogrešiv za pobjedu 39-37.

Split: Hrvatska u prijateljskoj  utakmici protiv Oxford University  poržena rezultatom 10:66

- Zabio sam jednom za klub tako kazneni udarac za pobjedu u zadnjoj sekundi, ali nikad u ovako važnoj utakmici - rekao je Newton pa dodao:

- Bio sam opušten i samo razmišljao da dobro udarim loptu. Ako razmišljaš da bi mogao promašiti, promašit ćeš. Vjerovao sam u svoju tehniku udarca - rekao je Newton, čiji se pogodak može usporediti s Rakitićevim penalima za Hrvatsku na SP-u.

Iz kaznenih udaraca i pretvaranja, Newton, koji se rodio u Južnoafričkoj Republici, a majka mu je porijeklom s Pelješca, skupio je 19 poena, dok su po pet (jedno polaganje) postigli Galić, Brajković, Daniel Mau'u i kapetan Jurišić.

- Ne sjećam se ovako zanimljive i dramatične utakmice reprezentacije, dali smo srce na terenu - rekao je Jurišić, čijim je polaganjem Hrvatska povela 36-30 dvije minute prije kraja.

A izbornik Anthony Poša održao je igračima govor odmah na terenu:

Split: Ragbi utakmica Europskog kupa nacija, skupine 2A. Hrvatska - Malta

- Nitko nije vjerovao u nas, a pobijedili smo. Večeras ćemo slaviti, ali iduće dubote igramo sa Švicarskom. Prva je u skupini, kažu da nemamo šansi, ali i njih možemo dobiti!

Potom nam je rekao:

- Kaznili su naše male pogreške u prvom dijelu, ali u poluvremenu nisam dečkima govorio o tim pogreškama nego da ostanu disciplinirani i ostavili su srce na terenu. Ovo nam je prva pobjeda u ovom rangu i svi smo ponosni.

U ragbijaškom centru u Šiauliaiju, gradu veličine Osijeka, 200-tinjak kilometara udaljenom od prijestolnice Kaunasa, tribine su bile ispunjene, 500 gledatelja na glavnoj i stotinjak na montažnoj s druge strane. Ulaznica je stajala pet eura.

Do kraja su ostale još utakmice Hrvatska - Švicarska te Litva - Švedska iduće subote. Poredak: Švicarska 15 bodova (3 utakmice), Ukrajina 9 (4), Litva 6 (3), Švedska 5 (3), Hrvatska 5 (3).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba