Sport

Komentari 17

Terimu je pukao film: Bez Arde, Yilmaza, Inana na Hrvatsku...

Terimu je pukao film: Bez Arde, Yilmaza, Inana na Hrvatsku...

Terim je s popisa prekrižio Ardu Turana, Buraka Yilmaza, Selcuka Inana, Hakana Baltu i Canera Erkina. Očigledno je u turskom stožeru dogovorena smjena generacija

Izbornik Turske Fatih Terim veliki je karakter. Kako i ne bi bio kada je kao nogometaš bio obrambeni igrač. No nakon visokog poraza od Španjolske 3-0, Terim je karakterno pokazao zašto ga u Turskoj zovu Imperator. Najavio je velike promjene, a na popisu za prijateljsku utakmicu s Rusijom i kvalifikacijsku za SP 2018. s Hrvatskom nema velikih imena turskog nogometa.

Terim je s popisa prekrižio Ardu Turana, Buraka Yilmaza, Selcuka Inana, Hakana Baltu i Canera Erkina. Strašna imena na papiru. No stanje u stvarnosti je drugačije. Turska je na Europskom prvenstvu u Francuskoj doživjela debakl, a očigledno je u turskom stožeru dogovorena smjena generacija. U momčadi tako nema ni jednog igrača starijeg od 30 godina, dok su samo četvorica starija od 27.

Podsjećamo, Hrvatska će u sklopu kvalifikacija za SP 5. rujna dočekati Tursku na praznom Maksimiru. Puno opasniju Tursku, čini nam se...

Popis pozvanih igrača Turske:

Golmani: Harun Tekin (Bursaspor), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Volkan Babacan (Başakşehir)

Obrana: Ahmet Oğuz, Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Şener Özbayraklı, Hasan Ali Kaldırım, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Serdar Aziz (Galatasaray)

Vezni red: Hakan Çalhanoğlu (Bayer Leverkusen), İrfan Can Kahveci (Gençlerbirliği), Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan, Volkan Şen (Fenerbahçe), Nuri Şahin, Emre Mor (Borussia Dortmund), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Beşiktaş), Gökhan Töre (West Ham United), Cengiz Ünder (Başakşehir)

Napad: Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Mainz 05), Enes Ünal (Twente)

Najčitaniji članci