Obavijesti

Sport

Komentari 6

Teška ozljeda, vjenčanje pa - bronca: Bez obitelji i mog tima ne bih izdržao. Velika nagrada

Teška ozljeda, vjenčanje pa - bronca: Bez obitelji i mog tima ne bih izdržao. Velika nagrada

U godini u kojoj je glavni fokus borba za olimpijsku medalju u Tokiju, hrvatski bacač kugle prvi je nastup imao na dvoranskom EP-u i odmah uzeo medalju. 'Uspio sam iskopati dovoljno snage', kaže nam

Više od pola godine nije nastupao zbog ozljede aduktora, a onda je na prvom pravom ispitu došao do brončane medalje, prve na velikim natjecanjima nakon pet godina čekanja.

Livnjak Filip Mihaljević (26) iznenadio je sve na Europskom dvoranskom prvenstvu u atletici u poljskom gradu Torunu bacivši 21,31 metar, malo iza zlatnog Čeha Tomaša Staneka (21,62) i Poljaka Michala Haratyka (21,47).

Pokretanje videa ...

- Dojmovi se još nisu slegli, vjerojatno se neće slegnuti još tjedan do 10 dana. Stvarno sam presretan. Ovo je jedna jako, jako lijepa nagrada za sav rad koji sam odradio zadnjih sedam, osam mjeseci - javio nam se Filip.

U pauzi od bacanja kugle oženio je djevojku Gabrielu, a onda pametno čuvao snagu i gradio pripreme za početak olimpijske sezone.

- Nakon ozljede u Poljskoj, od 25. kolovoza, stvarno je težak period iza mene. Bez svog tima ne bih izdržao, bez podrške saveza, olimpijskog odbora i bez podrške kluba, trenera Marka i fizioterapeuta Tončija Cvitkovića jednostavno ne bih izdržao. Podrška obitelji i tima je neprocjenjiva i ovo je medalja svih nas - rekao je Mihaljević i zaključio:

- Unatoč nešto kraćim pripremama uspio sam iskopati dovoljno snage i tehničkih hitaca da nešto napravim. Sad idemo proslaviti pa se u ponedjeljak vraćamo u Hrvatsku.