Sport

Komentari 66

Teške optužbe Eto'oa: U Realu nisu voljeli tamnopute igrače

Teške optužbe Eto'oa: U Realu nisu voljeli tamnopute igrače

Ne znam zašto nisam dobivao priliku igrati u Realu. Jedino objašnjenje je da možda ne vole tamnopute igrače, komentirao je Samuel Eto'o svoj neuspjeh da se nametne u Realu

Samuel Eto'o jedan je od najboljih napadača u novije nogometno vrijeme, no sam početak ovog fantastičnog Kamerunca bio je sve samo ne ugodan. Kao 15-godišnji klinac stigao je u Real Madrid, ali umjesto da se njegov nogometni san počne ispunjavati Samuel je doživljavao poraz za porazom. U Realu je 'proveo' četiri godine, no nastupio je u samo tri utakmice te se većinu vremena 'skitao' po posudbama. Eto'oa je taj odnos 'kraljeva' toliko zasmetao da im do danas nije oprostio.

- Nisam bio miran. Kada sam imao 16 godina i bio u mladoj momčadi, nitko me nije poštivao. Čak ni moji suigrači, nisu me ni pozdravljali. Prema meni su se ponašali kao prema nekome tko je stigao posljednji u momčad, unatoč tome što sam dao toliko puno golova - rekao je Eto'o te otkrio da su mu dva čovjeka ipak ostala u lijepom sjećanju iz vremena u Realu:

- Jedini koji su vjerovali u mene su bili Capello i njegov pomoćnik Galbiati. Za njih sam prolijevao krv, ali sam bio gladan za slavom, novcem, golovima... Želio sam postati netko što prije.

A svjetsku slavu stekao je u Realovu ljutom neprijatelju Barceloni. Iz Madrida je preko Mallorce za 27 milijuna eura otišao u Barcelonu gdje je ostao pet godina i nazabijao se golova.

- Nikada nisam želio otići iz Madrida, ali sam želio otići iz tog društva. Nikada neću shvatiti zašto su se tako ponašali prema meni. Uvijek sam davao sve od sebe, jedino objašnjenje može biti to da u klubu možda nisu voljeli tamnopute osobe - oštar je Eto'o.

Najčitaniji članci