Obavijesti

Sport

Komentari 21

Teške optužbe: Vidal je pijanac, treba mu profesionalna pomoć

Teške optužbe: Vidal je pijanac, treba mu profesionalna pomoć
5

Alexis Sanchez ni sa kim u reprezentaciji nije pričao. Znao je doći na doručak, nabiti slušalice, sjesti i ne pričati ni sa kim, rekao je u razgovoru s novinarima 2015. tadašnji izbornik Čilea Jorge Sampaoli

VIDEO

Čileanska katastrofa u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naglo je poprimila puno šire razmjere. Nakon što su ostali prvi ispod crte te ostali čak i bez dodatnih kvalifikacija, čileanski mediji prisjetili su se i sada prvi put objavili detalje s nekih neformalnih razgovora iz 2015. godine s tadašnjim izbornikom Jorgeom Sampaolijem, a sve kako bi pokušali javnosti obrazložiti prave razloge reprezentativnog brodoloma u ovim kvalifikacijama.

- Arturo Vidal treba medicinsku pomoć - rekao je tada Sampaoli o svom veznjaku koji je te 2015. tijekom Copa Americe pod utjecajem alkohola razbio skupocjeni Ferrari.

REUTERS/PIXSELL

- On obožava alkohol i ne može se kontrolirati. Kad smo letjeli iz Lime, došao je do mene i pitao me može li otvoriti limenku piva koju je kupio na aerodromu. Rekao sam mu da ne može, no on i još neki igrači ipak su uspjeli sakriti bocu viskija i popiti je - otkrio je sadašnji izbornik Argentine koji je tada komentirao i ostale svoje igrače te predvidio neuspjeh u ovim kvalifikacijama:

- Nitko od igrača nije na pravoj razini za kvalifikacijske utakmice koje su pred nama. Svaki put kad vidim Eduarda Vargasa, on je u sve lošijem stanju. Fernandez ne igra na razini reprezentativca, a Mauricio Pinilla misli samo na tulume.

Jedini pravi profesionalac po njegovim riječima bio je golman Claudio Bravo koji je pokušavao suigrače držati pod kontrolom. Medel je, kaže, obožavao tulume, ali nije se opijao.

Sevilla v Olympique Lyon - UEFA Champions League group stage

- Alexis Sanchez ni sa kim u reprezentaciji nije pričao. Znao je doći na doručak, nabiti slušalice, sjesti i ne pričati ni sa kim.

I tada je pred novinarima predvidio da Čile neće na SP, no priča je objavljena tek sada, dvije godine kasnije.

- Nastavimo li ovako i ne napravimo li duboke promjene u momčadi, nećemo se plasirati u Rusiju.

Planirao je tada u momčad ubaciti nove igrače, no ni on, niti sadašnji izbornik Pizzi nisu mogli kontrolirati svoje reprezentativce. Najbolji je dokaz tome upravo Vidal koji je i nakon 'milijun' upozorenja i dalje radio sve kako god mu se prohtjelo pa je i u rujnu ove godine noć prije utakmice s Paragvajom, koju je Čile izgubio 3-0 , proveo u kockarnici. Sada, nakon potpunog kraha, optužbe ljudi bliskih reprezentaciji sijevaju iz minute u minutu.

- Znam da se neki jako žrtvuju za reprezentaciju, no ostali čak ne mogu ni trenirati koliko su pijani svaki dan - otkrila je supruga kapetana Brava, a optužbe se, naravno, odnose uglavnom na Vidala.

Iako je Bravo najavio da nitko od reprezentativaca niti ne pomišlja prestati igrati za reprezentaciju, čini se da će novi izbornik ipak imati posljednju riječ. Pizzi je najavio ostavku, a u uskom krugu njegova nasljednika spominju se Manuel Pellegrini, Eduardo Berizzo, Marcelo Gallardo i Martin Lasarte.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka