Sport

Komentari 206

Teške uvrede za Bornu Sosu: Ti si u Hrvatskoj odsad samo turist

Teške uvrede za Bornu Sosu: Ti si u Hrvatskoj odsad samo turist

Donedavni mladi hrvatski reprezentativac našao se na meti navijačke udruge Mi Hrvati osnovane prošle godine koja se hvali podrškom HNS-a. Žestoko su ga napali u objavi na Facebooku

Nakon što je u intervjuu za 24sata objasnio razloge odabira njemačke ispred hrvatske reprezentacije, dosadašnji mladi hrvatski reprezentativac Borna Sosa (23) našao se na udaru navijačke udruge Mi Hrvati koja ga je brutalno napala i izvrijeđala priopćenjem na Facebooku.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening hrvatske nogometne reprezentacije

"Poštovani Herr Sosa, ovu sliku dobro zapamti, jer ovaj sveti dres više nikada nećeš obući. Odbio si igrati za zastavu za koju su generacije tvojih dojučerašnjih sunarodnjaka prolijevale krv i suze, za čije stvaranje su mnogi živote dali. Rekao si NE navijačima koji su u Stuttgartu stali uz tebe i kada nije išlo. Rekao si NE prilici o kojoj svako dijete sanja od trenutka kada prvi put dodirne loptu", napisali su iz druge i dodali:

"Umjesto ponosnih suza koje je stojeći uz Luku, Ivana i Domagoja sa zastavom u ruci slušajući hrvatsku himnu prolijevao Darijo Srna ti ćeš stajati uz Ilkaya, Emrea i Thomasa na drugoj strani terena i diviti se toj ljubavi koja je tebi strana. Tvoj dom su sada Stuttgart i Berlin, a u Hrvatskoj si turist."

"Sjeti se svoga izbora kada ti ne bude jasno zašto ne osjećaš moć ljubavi tribina prekrivenih kockicama za koje je Šime riskirao karijeru, zbog kojih je Ivanu prijetila cijela Švicarska, a Mateo kao klinac napustio Austriju. Ako ne znaš odgovor oni ga znaju, mi ga znamo: NIJE U ŠOLDIMA SVE! Jedna je sveta zastava, jedan je sveti dres! Tebi njemački, nama hrvatski!"

Tko je udruga Mi Hrvati?

Inače, radi se o navijačkoj udruzi osnovanoj prošle godine koja ima podršku HNS-a i djeluje u sklopu Hrvatskog nogometnog veleposlanstva, platforme napravljene po uzoru na Uefin projekt da svaka zemlja ima krovnu organizaciju navijača reprezentacije.

Predsjednik udruge Mi Hrvati psihijatar je iz KB Dubrava Stipe Drmić, a predsjednik izvršnog odbora Željko Bulić. Bečanin Mirko Bebek, časnik za navijače HNS-a, prvi je čovjek skupštine. On je glavni pokretač udruge koja se odvojila od udruge Uvijek vjerni.

- Bila su tri prijedloga imena, osim Mi Hrvati još i Vatreni te Vatrene brigade, što je ime neformalne navijačke skupine iz Njemačke koja nam se pridružila. Kako bismo bili službena udruga HNS-a, morali bismo potpisati ugovor, ali i ovako imamo jaku potporu Saveza - kazao je Bulić za Sportske novosti u kolovozu prošle godine.

Kontaktirali smo HNS u vezi uvredljivog priopćenja i njihovu reakciju objavit ćemo čim je dobijemo.

Najčitaniji članci