Teški dani za bivšeg kapetana: Uefa je izbacila Srnu iz LP-a | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
161 komentara

Teški dani za bivšeg kapetana: Uefa je izbacila Srnu iz LP-a

Antidopinški centar do 22. ožujka mora objaviti što je pronađeno u uzorku Darija Srne. Ako se radi o anaboličkom steroidu, kazna je četiri godine, što bi za 35-godišnjeg Darija značilo tužan kraj velike karijere...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
161 komentara

Uefa je sa Šahtjarovog popisa za nastavak Lige prvaka izbrisala Darija Srnu, bivšeg kapetana Vatrenih, kojem su još u rujnu prošle godine u krvi pronašli nedozvoljenu supstancu, ali ne zna se ni koju ni gdje je zapelo s istragom.

Foto: Marko Snidaric

'Čist sam, dokazat ću to i vratiti se'

Nije ovo brisanje Srne s popisa igrača za nastavak proljetnog dijela Lige prvaka ništa spektakularno, svi su znali da će se to dogoditi jer istraga još traje.

Darijo je i sam rekao da će se povući dok se sve ne raščisti, no nevjerojatno je da se slučaj bivšeg Vatrenog gotovo nije pomakao s mjesta.

- Ovo je još jedna bitka koju moram pobijediti i tako će i biti. Ako sam mogao pokopati svoga oca, ispuniti mu zadnju želju i zaigrati na Europskom prvenstvu bez ijedne tablete, onda nema logike da sam sada napravio svjesno nešto. Prema tome, čist sam, dokazat ću to i iza toga se vratiti na teren - rekao je Darijo Srna nedavno.

KAPETANOV INTERVJU Srna: Nema logike da sam uzeo nešto, čist sam i vratit ću se...

Sve je počelo u rujnu 2017. kad je Nacionalni antidopinški centar Ukrajine obavijestio Srnu da mu je pronađena nedozvoljena supstanca. Srna je nekoliko dana nakon toga obavijestio javnost da se povlači iz svih natjecanja dok se ne raščisti slučaj.

REUTERS/PIXSELL | Autor: REUTERS/PIXSELL Foto: REUTERS/PIXSELL

Ako je anabolički steroid, kraj karijere

Uefa je potom objavila da je Darijo pao na dopinškom testu u natjecanju pod njihovom ingerencijom. Nakon pet mjeseci Uefa briše Srnu s popisa igrača za Ligu prvaka.

Konačan rok do kojeg Nacionalni antidopinški centar Ukrajine mora zaključiti slučaj i objaviti što je pronađeno u Darijevom uzorku je 22. ožujak.

Ako se radi o anaboličkom steroidu, to automatski povlači četverogodišnju suspenziju, što bi za 35-godišnjeg bivšeg kapetana Vatrenih automatski značilo tužan kraj velike karijere...

Naši partneri pišu
Message