Obavijesti

Sport

Komentari 85

Wales nije izdržao: Engleska je preokrenula minutu prije kraja

Wales nije izdržao: Engleska je preokrenula minutu prije kraja
8

Da veliki pobjeđuju i kad ih ne ide, na ovom su turniru već dokazali Španjolska i Francuska. Od danas u tu kategoriju ulazi i Engleska koja je zabila minutu prije kraja

VIDEO

Bitka za 'Otok' u samom je finišu pripala Engleskoj. Stadion Bollaert-Delelis u Lensu bio je podloga za prvi preokret na francuskom Euru. Wales uz veliku borbu nije izdržao pod naletima ofenzivne Engleske, posebno u drugom poluvremenu.

Roy Hodgson ponovo je na klupi ostavio Jamiea Vardyja, odnosno odabrao je jednak napadački trozubac kao i protiv Rusa - Kane, Sterling i Lallana postavljeni su kao igrači koji su trebali napraviti razliku polovici Velšana.

Ipak, na ovom Euru teško se dolazi do pobjeda, osjetili su to i naši Vatreni koji su posve nadigrali Turke, a dali tek jedan gol. 

Englezi su mogli imati savršen ulazak u utakmicu da je Sterling realizirao zicer u sedmoj minuti. Loptu je s peterca poslao preko gola Waynea Hennesseyja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Može se reći kako je Hodgsonova reprezentacija u prvih pola sata posve nadigrala Colemanovu, međutim, nisu kroz igru bili dovoljno konkretni. Prijetili su tek kroz prekide.

Gareth Bale u velikom naletu

I onda šok. Gareth Bale zabija svoj drugi gol na Euru, ponovo iz slobodnjaka. Opalio je s preko tridesetak metara, Joe Hart loše reagirao i lopta se našla u mreži. Bio je to prvi udarac Velšana u okvir engleskog gola. Malo im je trebalo, kao i protiv Slovaka.

England v Wales - EURO 2016 - Group B

Šokirana Engleska morala je u nastavku dodatno se otvoriti, a to se i dogodilo.

Pravovremena intervencija engleskog izbornika

Hodgson na teren šalje Vardyja i Sturridgea umjesto Sterlinga i Kanea. Napad je osvježen, Englezi kreću odlučnije i većina drugog poluvremena odigrala se u polovici Walesa.

Trebalo im je 11 minuta za povratak u utakmicu. Nakon jednog 'flipera' ispred Hennesseyja, lopta se sretno odbila do 'killera' Vardyja koji je to bez problema realizirao. 

England v Wales - EURO 2016 - Group B

Uslijedio je pritisak 'tri lava', nadirali su po bokovima preko raspoloženih Walkera i Rosea, no lopta nikako nije dolazila do napadača. 

Marcus Rashford postavio novi rekord

U 73. minuti dogodio se i povijesni trenutak. Marcus Rashford ušao je umjesto Lallane čime je postao najmlađi debitant u dresu Engleske. 

Srušio je rekord Waynea Rooneya koji je bio četiri dana stariji od njega kad je debitirao za Englesku na Euru 2004. u Portugalu.

Nakon Španjolske i Francuske, pred kraj je zabila i Engleska

Da veliki pobjeđuju i kad ih ne ide, na ovom su turniru već dokazali Španjolska i Francuska. Od danas u tu kategoriju ulazi i Engleska koja je zabila minutu prije kraja za tri boda. 

England v Wales - EURO 2016 - Group B

Daniel Sturridge je uspio zabiti u bliži kut velškom golmanu u 92. minuti za veliko slavlje čime je bacio u očaj borbene Velšane koji su bili nadomak osvajanja važnog boda.

Igrač utakmice: Kyle Walker

Engleski desni bek i protiv Rusije odigrao je istaknutu rolu, a danas je posebno bio neumoran probijajući lijevu stranu velške obrane. 

SKUPINA B

  • Engleska - Wales 2-1 (Vardy 56', Sturridge 90+2 / Bale 42')

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine