Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Teže je bilo nama osvojiti '67. nego ovima danas Ligu prvaka'

'Teže je bilo nama osvojiti '67. nego ovima danas Ligu prvaka'
1

Mi smo bili igrači koji su u Dinamo došli iz druge, treće, a neki čak i iz četvrte lige, a Kup velesajamskih gradova igrali su Barcelona, Juventus, Leeds, Napoli, prisjetili su se Rora i Škorić osvajanja naslova 1967.

VIDEO

Dinamo organizira proslavu 50. obljetnice osvajanja Kupa velesajamskih gradova. Na današnji dan prije pola stoljeća 'modri' su u Torinu odigrali 2-2 protiv Juventusa u prvoj utakmici četvrtfinala tog natjecanja.

Igrači te utakmice, Krasnodar Rora i Zlatko Škorić, prisjetili su se uspomena iz te 'zlatne sezone' Dinama.

- Tadašnji trener Branko Zebec kaznio me sa 100.000 dinara jer kod rezultata 2-1 nisam zabio treći gol, a Juventus je na kraju uspio izjednačiti. Kaznio me s dvije mjesečne plaće, a sudac na meni nije svirao čisti penal. Kad sam ga pitao zašto me kaznio, rekao je: 'Pa nisi zabio gol, a sudac nije svirao penal' - prisjetio se Rora.

Škorić i Rora bit će dio Dinamovih legendi koje će od lipnja do rujna svaki vikend zajedno s trofejem Kupa velesajamskih gradova gostovati po Hrvatskoj, a planiran je odlazak i u Hercegovinu. Zasad je sigurno da će se u Hercegovini trofej moći pogledati u Čitluku, a planirano je da posjeti Krapinu, Gospić, Čakovec, Slavonski Brod...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osvojiti taj Kup velesajamskih gradova bilo je teže nego osvojiti današnju Ligu prvaka - rekao je Rora te nastavio:

- Mi smo bili igrači koji su u Dinamo došli iz druge, treće, a neki čak i iz četvrte lige. Nemojte zaboraviti da se tada tijekom utakmice moglo mijenjati samo golmana, nije bilo rezervi. Tako sam ja u Zagrebu protiv Juventusa završio s razbijenom arkadom, zašili su mi pet šavova na najprimitivniji mogući način i u igru sam se vratio nakon što je prošlo već 10 minuta drugog poluvremena. Do mojeg povratka smo igrali s igračem manje. Pa u tom su natjecanju igrali Barcelona, Sevilla, Valencia, Napoli, Juventus, Porto, Benfica, Leeds... Igralo se kup sistemom tako da niste imali prava na pogrešku.

Legendarna Dinamova generacija često se druži.

- Nikad se nije isticao pojedinac, uvijek smo to bili mi. Kada smo osvojili naslov, dobili smo po milijun dinara nagrade. U to je vrijeme 'fićo' koštao oko 780.000 dinara - prisjetio se Škorić, a Rora se prisjetio anegdota s legendarnim trenerom Brankom Zebecom.

- Bio je vizionar, tvorac te generacije. Pa prije 50 godina nam je objašnjavao što znači posjed lopte. Uzeo je loptu u ruke i rekao: 'Ovo je zlato, to je najvrjednija stvar na terenu, više vrijedi i od vas. Kad je lopta kod nas, ništa nam se ne može dogoditi' - rekao je Rora kojemu je kao i ostalim igračima te generacije Zebec bio poput oca.

- Sjećam se kad je Gucmirtl živio u malom stanu koji je bio skučen za njega i obitelj. Došao je treneru i rekao da ne može više biti u Zagrebu te da se vraća u Osijek. Trener mu je rekao da se strpi dva dana i tada ga je pozvao u klub i rekao da ima novi stan na Peščenici. A u taj je stan trebao useliti Zebec, no žrtvovao se za svog igrača.

Prisjetili su se Škorić i Rora vremena prije 50 godina i otkrili kako su se tada velike pobjede slavile uz konjak i gemišt.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića