Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Tibor Halilović: 'Ova Rijeka bi se i u Poljskoj borila za naslov'

'U Poljskoj mi je bilo odlično. Završio sam novinarstvo redovno studirajući. Prošao sam Dinamovu školu, igram 'osmicu' ili 'desetku'. Sa Capanom sam već godinama dobar. Rijeka ima more, znači: ljepša je od Dubca'

Foto: Danijel Vukušić/24sata
7 komentara

Prvo zimsko pojačanje Rujevice danas je predstavljeno u klupskom press-centru. Kolega novinar, a 'usput' i simpatični, elokventni 'box to box' veznjak - Tibor Halilović (23).

- Da, uspio sam završiti novinarstvo. Malo se otegnulo zbog odlaska u inozemstvo, ali bio sam uporan i sad sam i nogometaš i diplomirani novinar - pričao je danas Halilović koji je na Kvarner došao iz krakovske Wisle.

Rijeka bi u Poljskoj bila vrh

- U Poljskoj mi je bilo sjajno, ali klub je doživio financijski krah pa smo svi završili kao slobodni igrači. Hvala im na tome kako su me prihvatili no vrijeme je za novi izazov. Tamo se više polaže na fizikalije, mi smo tehnički jači. Poljska liga je konkurentnija, sa boljom infrastrukturom, ali ovako stabilan i sređen klub kao što je Rijeka i u Poljskoj bi se borio za naslov. Rijeka je u rangu organizacije poljskih top-klubova.

Kratki presjek karijere?

- Sa šest godina sam počeo igrati nogomet. Igrala su braća pa sam počeo i ja. Djed se brinuo da idemo na treninge. Prošao sam sve u Dinamovoj školi (europski jakom Hitrec-Kacianu, takorekuć: jamstvu kvalitete, nap.a.), bio na posudbi u Lokomotivi, pa u Wisli i sad sam tu. Pozicija? 'Osmica' ili 'desetka', kako se to danas kaže: 'box to box' veznjak.

POGLEDAJTE VIDEO

Tibor je 100% zagrebački dečko. Kvart je: Dubec, otprije poznate face u novoj svlačionici: Capan, Pavičić i Mamić.

- Sa Capanom sam godinama bio dobar i na terenu i van terena, dok nas karijere nisu odnijele na različite strane. Znam i Pavičića i Mamića. To je isto bilo važno u odabiru novog kluba. Kontakt s Rijekom nije počeo ove zime nego ranije, ali sad se sve poklopilo i jako mi je drago da sam tu. Dobijem li šansu ja vjerujem da ću pokazati da sam pojačanje.

Koliko dobro poznajete grad i okolicu?

- Ne jako dobro. Puno sam puta bio u Rijeci i Opatiji, normalno, ali uvijek je to bilo na dan-dva. Odigra se tekma pa natrag u Zagreb. Gdje je ljepše? A ovdje je more. Sve je jasno: Rijeka je ljepša od Dubca - smijao se Halilović, obavio fotografiranje s novim dresom (uzeo je 'osmicu', u naslijeđe od Leonarda Zute) i otišao na svoj prvi trening u Rijekinoj opremi.

Bit će još pojačanja

Pomoćnik sportskog direktora, Ivan Mance, kratko je informirao o prijelaznom roku:

- Tiborov dolazak ne znači da će netko od veznjaka otići ovog siječnja. A vrlo je vjerojatno i da Tibor neće biti jedini igrač kojeg će Rijeka ove zime dovesti. Sve je jednako kao u proteklih desetak prijelaznih rokova... Jako je puno upita za naše igrače i moguće je da bude prodaje no samo pod uvjetima koji bi zadovoljili i klub i nekog konkretnog igrača. Dakle: vjerojatno će biti još barem jedno pojačanje, a hoćemo li još prodavati, to je zasad nemoguće sa sigurnošću predvidjeti - rekao je Mance.

Naši partneri pišu
Message