Obavijesti

Sport

Komentari 10

Tip dana: Gasquet će se lako obračunati s Przysieznyjem

Tip dana: Gasquet će se lako obračunati s Przysieznyjem
1

Gasquet osjeća pritisak, ali ima nekoliko različitih oružja kojima će stvoriti probleme Poljaku. Przysiezny je napravio dobar posao u tri dana, ali protiv Francuza će teško

VIDEO

Najviše pažnje u domaćim medijima je dobio triler Bartoli i velika pobjeda Monfilsa nad Berdychom. O Gasquetu nije bilo previše riječi, iako je odigrao skoro bez greške. Točnije, napravio ih je 13 u tri seta, što je mala brojka za tenisača koji često poteže. Bila je to klasična slika Francuza koji se povlači u defanzivu protiv jakih, a dominira slabima. Stakhovsky je definitivno bio slab, posebno na bekend strani gdje nije mogao izdržati ni kraće izmjene. 

Tri seta su u prosjeku trajala po pola sata i Gasquet je tehnički razbio Ukrajinca koji više nije znao što raditi. Slice nije prolazio, na mreži je jedva osvojio 40ak% poena i jednostavno se prepustio. Najzanimljiviji njegov potez je bila originalna reakcija na jednu sudačku odluku. Stakhovsky se nije slagao, pa je uzeo mobitel i slikao trag. To je vjerojatno i jedna uspomena koju će čuvati iz tog meča. 

- Zadovoljan sam s pobjedom u tri seta. Dobro sam trenirao, spreman fizički i jako je dobra sezona iza mene. Mislim da je ovo moja sezona i potruditi ću se što više izvući iz nje - s puno samopouzdanja je komentirao Gasquet, ali je onda usporio:

- Ne želim si staviti preveliki pritisak. Želim dobar turnir i dati sve od sebe, ali sad sam puno zreliji i idem korak po korak. Znam da me puno ljudi podržava, uživam u svom tenisu i sad idemo vidjeti do kuda mogu doći. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Przysiezny je napravio dobar posao u tri dana. Dobiti istog igrača na ovoj razini dva puta nije lako, posebno kad je to bila velika prilika za Williamsa i za njega. Poljak ga je dobio u zadnjem krugu kvalifikacija, a onda i u prvom kolu glavnog ždrijeba. Iako je Amerikanac zahvaljujući sreći ušao kao lucky loser u glavni turnir, sreća nije dugo trajala. 

Iako je Williams zabio 19 asova uz 73% osvojenih poena na prvom servisu, zakazao je u završnicama zadnja dva seta. Oba puta je izgubio servis kad se trebalo ući u tie-break, a tu nervozu suparnika je Poljak dobro iskoristio. Uz to, Przysiezny je spasio devet od 10 break-lopti u meču. 

Bila mu je to prva ATP pobjeda na zemlji od 2007. Zadnjih sezona živi od challengera, posebno u brzim uvjetima, a problemi na reternu su došli do izražaja i protiv Amerikanca. Srećom po njega, iskustvo je ovaj put bilo dovoljno. 

- Ovaj put su uvjeti bili brži nego u kvalifikacijama kad je padala kiša. To mi je manje odgovaralo jer su lopte odskakale dosta visoko. Zbog toga sam teže dolazio do breakova i Williams mi je stvarao problem na bekendu s top spinom, ali sam se nekako izvukao - komentirao je uvjete Poljak i onda se okrenuo Gasquetu:

- Ne znam na koji će nas teren postaviti, ali već sam igrao na najvećim stadionima. To mi nikad nije stvaralo nervozu. Gasquet je domaći miljenik, ali meni bučna atmosfera neće smetati. Plan je igrati na njegov forhend jer je na bekendu puno bolji, ali i na servisu je jak. Moj tenis je brz i instinktivan, tako da ćemo vidjeti kako će ići. Ne volim previše razmišljati o meču jer to na mene negativno utječe. 

Prognoza: Zbroj gemova 28,5 tip: manje

Iako je Przysiezny rekao da mu više pašu sporiji uvjeti nego brzi, rekao je još jednu važnu stvar. Ne odgovaraju mu visoke lopte na bekendu, a upravo će mu takve slati Francuz. Gasquet je prvo kolo odradio na visokoj razini, tehnički vrlo uvjerljivo i koncentrirano. Svaka čast Poljaku, ali on ne pripada ovoj razini i nije zemljaš. Njemu su najdraže brze dvorane gdje igra svoj, kako on to zove, instinktivan tenis. Sad ga čeka ogromni centralni teren, spori uvjeti i tu će Gasquet dominirati defanzivno i ofenzivno. Ogromna je razlika u klasi, a uvjeti i podloga idu na ruku domaćem tenisaču. Ovo bio morao Gasquet riješiti u tri uvjerljiva seta. 

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram