Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Tko će voditi Hrvatsku na EP-u u Poljskoj 2009.?

Nakon varšavskog ždrijeba za EP počela je akcija Eurobasket 2009. Prioritet je zadržati izbornika Jasmina Repešu ili mu pronaći pravu zamjenu

AFP
Video: AFP
0 komentara

Jasmin Repeša ljetos je konačno vratio hrvatsku košarkašku reprezentaciju na pravi put i nakon dugo vremena imamo realnu šansu boriti se za medalju. No Repešin je volonterski ugovor istekao i možda bi bilo previše tražiti od njega da se vrati na klupu i žrtvuje još jedne klupske pripreme s Lottomaticom, koja ga dobro plaća.
- Za najviše dva tjedna delegacija HKS-a ide u Rim na razgovor s Repešom. Pretrest ćemo sve kombinacije i vidjeti koja je najbolja opcija - rekao nam je predsjednik HKS-a Danko Radić, koji je još ljetos najavio mogućnost da Repeša uđe u stručni savjet, a klupu prepusti nekom drugom.
- Ako Repeša ne ostane izbornik, novog ćemo pronaći najkasnije do 15. prosinca jer želimo da njegov nasljednik ima dovoljno vremena pripremiti se za Eurobasket - kazao je Radić dodavši da je izbor ograničen na tek nekoliko imena.
- Zna se tko su naši najbolji treneri: Repeša, Spahija, Anzulović i Perasović - zaključio je Radić.

DRAŽEN ANZULOVIĆ - MINIMALNE PROMJENE
Zula bi bio najlogičnije rješenje. Bio je Repešin pomoćnik, poznaje igrače i sustav igre, ne bi bilo previše promjena. Trenersku kvalitetu pokazuje i u Belgiji, gdje sa Charleroiom osvojio naslov, a ove sezone još ne zna za poraz.

NEVEN SPAHIJA - PROBLEM JE PAMESA
Već je bio na toj poziciji, ali bez značajnog rezultata. Otegotna je okolnost i što je potpisao dvogodišnji ugovor sa španjolskom Pamesom, a španjolski savez trenerima ne dopušta istodobno vođenje kluba i reprezentacije.

VELIMIR PERASOVIĆ - FILOZOFIJA KAO REPEŠINA
Nova sila među hrvatskim trenerima. Dosad nikad nije bio u kombinacijama, ali dobrim rezultatima u Španjolskoj i brzim preporodom Cibone skrenuo je pozornost na sebe. Propagira sličnu filozofiju igre kao Repeša.

Naši partneri pišu
Message