Obavijesti

Sport

Komentari 35

Tko igra 'kod kuće'?! Talijani u akciji, stiže ih više od 10 tisuća

Tko igra 'kod kuće'?! Talijani u akciji, stiže ih više od 10 tisuća

Na utakmicu stižu talijanski predsjednik Mattarella, princ William i Boris Johnson dok će mjesto na tribini naći i Leonardo Spinazzolla. Iako će Englezi imati 'domaćinski' Wembley, Talijana će biti poprilično

Italija bi u nedjeljnom finalu Eura trebala računati na potporu oko 10 000 svojih navijača među 65 tisuća gledatelja, uglavnom Engleza, među kojima će biti i princ William i britanski premijer Boris Johnson.

POGLEDAJTE VIDEO: Italija - Španjolska (animacija)

Pokretanje videa ...

Protiv Danske u srijedu u polufinalu Engleze je bodrilo 64.950 gledatelja, a ta brojka koju je objavila Uefa, možda je čak niža od stvarnosti jer su, prema različitim izvorima, ljudi bez karata preplavili kontrolne točke, pa će služba osiguranja biti pojačana u nedjelju.

Talijanski savez ima samo 7.500 ulaznica. Točnije, 6.500 je namijenjeno Talijanima s prebivalištem u Engleskoj ili Irskoj, a tisuću je ponuđeno onima s Apenina, koje u London odlaze pod strogim zdravstvenim uvjetima.

Soccer - Euro 2020 - Fans gather for Italy v Spain

Suočene sa zabrinjavajućim porastom zaraze Covid-19, britanske su vlasti zadržale mjere karantene nametnute stranim posjetiteljima koji ulaze na njihov otok. Međutim, odobrili su dolazak tisuću Talijana koji iz Rima i Milana dolaze čarterom s negativnim PCR testovima i odlaze odmah nakon meča. Sve to će platiti 610 eura po osobi za let i 95 eura za ulaznicu za utakmicu, navode talijanski mediji.

Euro 2020 - Semi Final - Italy v Spain

Sportski dnevnik La Gazzetta dello sport procijenio je u petak da će na Wembleyju biti oko 10.000 talijanskih navijača.
Princ William, počasni predsjednik engleskog nogometnog saveza, bit će prisutan na finalu, kao što je bio dosad na svim utakmicama Engleske u nokaut fazi. Ondje će biti i premijer Boris Johnson, koji je već prisustvovao polufinalu noseći svoj engleski dres s 10 s imenom "Boris" na leđima.

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark

Na talijanskoj će strani biti predsjednik Republike Sergio Mattarella i ministrica sporta Valentina Vezzali. Bit će nazočan i lijevi bočni Leonardo Spinazzola, čiji se nastup na Euru okončao u četvrtfinalu protiv Belgije zbog puknuća Ahilove tetive.

Hoće li Christian Eriksen putovati iz Danske mjesec dana nakon zastrašujućeg zatajenja srca? Veznjaka Intera i njegovu suprugu predsjednik Uefe Aleksander Čeferin pozvao je osobno na finale, rekao je u utorak glasnogovornik Uefe, no danski mediji tvrde da on neće doći, ali hoće šest njegovih spasitelja koji su sudjelovali u reanimaciji.

Euro 2020 - Group B - Denmark v Finland

Britanski mediji donose još jednu lijepu priča, onu o Samu Astleyu. 24-godišnjem Britancu koji je radije darovao svoje matične stanice iako je imao ulaznicu za polufinale. Sponzor natjecanja, Vivo, poslao mu je ulaznice za finale da mu se zahvali na "njegovoj nesebičnoj donaciji koja će spasiti živote".

Talijanski Tottenham

Talijanska nogometna reprezentacija smjestila se u hotel u blizini Tottenhamova stadiona gdje, koji joj je postao glavna baza. Tamo trenira i priprema taktiku za finale, a to je Englezima već dalo dovoljno materijala za zafrkanciju.

Budući da je Tottenham na glasu kao "klub koji nikada ništa nije osvojio", Englezi su po društvenim mrežama krenuli podbadati Talijane da "niti ne moraju igrati finale jer je Engleska već osvojila", "da je Tottenhamov stadion znak da će Engleska biti prvak" ili da je "smještanje na Tottenhamov stadion veliki potez Engleske jer znaju da se tamo nikad ništa nije osvojilo".