Obavijesti

Sport

Komentari 37

Tko je najluđi tenisač na touru: Nasilnik je, pije i ljubi Hrvaticu

Tko je najluđi tenisač na touru: Nasilnik je, pije i ljubi Hrvaticu
12

Žao mi je što ti moram reći, friende, ali... Kokkinakis ti spava sa ženom. A ti s tinejdžerkama, rekao je ludi talent Kyrgios Wawrinki, a majka mu je od sramote morala otići s Twittera

VIDEO

Kod nas se u sportu često zaziva 'njemački mentalitet'; sustavnost, ozbiljnost i ustrajnost u pripremama i izvedbi. Ali kad se sve zbroji i podvuče: ljudi više vole sportaše koji nisu svakodnevni, 'sivi'... Draži su im 'luđaci' nego 'roboti'.

Navijači više vole Gorana od Federera, McEnroea od Lendla, Connorsa od Edberga... U današnjoj generaciji tenisača Nick Kyrgios definitivno, totalno i 100% spada u prvu skupinu. Ako nešto nije onda nije dosadan i običan.

Kyrgios napao suca zbog Rafe: Ti si nitko i ništa, pogledaj se!
Kyrgios napao suca zbog Rafe: Ti si nitko i ništa, pogledaj se!

Australski Grk (majka je Malezijka) najluđi je tenisač na Touru. Za većinu, 24-godišnji Kyrgios je najtalentiraniji igrač današnjice, a on gubi noći, naliva se pivom, upada u sukobe, baš i ne voli tenis nego obožava košarku, hoda pa prekida s djevojkom...

U 2. kolu Wimbledona ispao je od Nadala u četiri seta pa izvrijeđao suca. Noć prije je oko 3 ujutro snimljen kako pije i ljubi novinarku u wimbledonskom pubu. Dan ranije i njegova je djevojka stala u 2. kolu najpoznatijeg Grand Slam turnira...

Ajla Tomljanović (26), australska Hrvatica i rođena Zagrepčanka izgubila je od Bjeloruskinje Victorije Azarenke, 2-6 i 0-6. Ona i Kyrgios prohodali su 2015., u međuvremenu je i tetovirao njeno ime, a prekinuli 2017. kad je ispao u Wimbledonu, a kamere ga uhvatile kako pleše i zabavlja se s drugim tenisačicama.

Opet su prohodali prošle godine, na Australian Openu. Ove godine Kyrgios je opet ispao u Wimbledonu i opet je snimljen kako uživa u ženskom društvu uz kriglu pive u ruci.

Kad ga je prvi put ostavila rekao je da bi za nju učinio sve na svijetu, da su stvoreni jedno za drugo. Prijatelji najavljuju kako je vjenčanje tek pitanje trenutka jer Kyrgios će Ajlu sigurno zaprositi... Valjda čim izađe iz puba.

Oboje su ozbiljni, svjetski u svom sportu. Ajla je u travnju bila 39. tenisačica svijeta, ima 26 godina, a dosad je u karijeri zaradila 2.5 milijuna dolara. Kyrgios je 43. tenisač svijeta, a za većinu i najtalentiraniji na svijetu.

Do 14. godine bio je australski reprezentativac u košarci, obožava NBA, navija za Celticse, a voli i nogomet, navijač je Tottenhama. Kyrgiosovu bogomdanu nadarenost hvale najveći tenisači u povijesti.

Đokovića je zamolio nezgodnu stvar: Stvarno si me to pitao?
Đokovića je zamolio nezgodnu stvar: Stvarno si me to pitao?

- Mislim da se radi o najvećem talentu kojeg smo vidjeli od pojave Rogera Federera - rekao je Paul Annacone koji je i sam bio među prvih 15 na svijetu, a dobro zna o čemu govori jer je bio i Federerov trener.

Trostruki osvajač Wimbledona, John Newcombe, priča o "nevjerojatnom talentu", a Todd Woodbridge koji je Wimbledon u parovima osvojio devet puta kaže:

- Valjda će uskoro sazrijeti, naučiti kontrolirati vlastite postupke i izjave jer... To je igrač zbog kojeg se plaća ulaznica. Atraktivan, napadački tenis, moćan servis i razorni forhend. Atrakcija!

FILE PHOTO: Tennis - Australian Open - First Round

Što kaže sam Kyrgios? Kad je 2015. baš u Wimbledonu optužen da je 'tankirao' protiv Gasqueta i bio izviždan od publike branio se govoreći "Ma ne lupetajte, normalno da sam se trudio", ali dvije godine kasnije hladno je izjavio:

- Tankiranje? O da. Vjerojatno na barem osam turnira dosad u karijeri. Zašto? A zato što ima dana kad bi radije radio nešto drugo umjesto igrao tenis pa makar i na Grand Slam turniru.

Usred meča sa Stanom Wawrinkom glasno je, kao govoreći sam za sebe, rekao:

- Žao mi je što ti moram reći, friende, ali... Kokkinakis ti spava sa ženom. A ti sa tinejdžerkama.

Kažnjen je sa 45.000 dolara i mjesec dana suspenzije, ispričao se, a kako su mu na Twitteru napadali majku da ga nije dobro odgojila jadna je žena ugasila svoj profil.

U Šangaju 2016. kažnjen je jer se posvađao i izvrijeđao sa gledateljem, a i dodatno zbog (opet) 'tankiranja'.

Usudio se nije odgovoriti jednom od najvećih i 'najluđih' tenisača svih vremena, Johnu McEnrou. Veliki je Amerikanac bio je još bolji tenisač, a karakterno isti ako ne i gori od Kyrgiosa. Vječno u sukobu sa sucima, protivnicima, navijačima, samim sobom...

Kao komentator McEnroe je klinički precizno dijagnosticirao Kyrgiosa:

- Ako ne želiš biti profesionalni tenisač radi nešto drugo u životu, čovječe! Stani pred ogledalo i odluči. Imaš talent za osvajati Slamove, izbor je samo tvoj. I ozljede ti se događaju jer ne treniraš dovoljno! - govorio je McEnroe, a prošle godine dodao:

- Najveći talent kojeg sam vidio u zadnjih 10 godina? Kyrgios, bez ikakve sumnje. Ali nije posvećen tenisu i sam će sebe uništiti takvim stavom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nick Kyrgios 00:05

Lomi rekete, psuje sve i svakoga, šutira boce, pokazuje srednji prst i hvata se za međunožje, vitla stolice po terenu, plaća kazne, ne trenira dovoljno, gubi noći i pije, u nestabilnoj je vezi i opet je osvojio pet ATP turnira, zaradio 7.500.000 $, bio 13. na svijetu (2016.), a i danas je među 50.

Nick Kyrgios... Hrvatski 'zet', najtalentiraniji i definitivno najluđi tenisač današnjice. 

WTA International - Nature Valley Open Nature Valley Open - Day Seven - Nottingham Tennis Centre
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'
ŠPANJOLSKA LIGA

Budimir ispao tragičar. 'Fulao' je penal za remi, navijači su u šoku: 'Najgori penal u povijesti'

Kazneni udarac je izveo Budimir, no to je učinio tragično loše. Zaletio se, pa zastao, te nespretno zahvatio loptu koja je jedva došla do Giorgija Mamardašvilija koji ju je samo pokupio
Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu