Obavijesti

Sport

Komentari 4

Prije osam godina s Phelpsom se slikao, a sad ga je pobijedio

Prije osam godina s Phelpsom se slikao, a sad ga je pobijedio
1

Malo poznati Joseph Schooling prvi je koji je u Rio de Janeiru pobijedio Michaela Phelpsa. Singapurac je još 2008. kao 13-godišnjak molio Phelpsa za zajedničku fotografiju, a sada ga je srušio

VIDEO

Joseph Schooling (21) oduševio je plivački svijet noćašnjom utrkom na Olimpijskim igrama. Mladi Singapurac postao je prvi koji je u Rio de Janeiru uspio pobijediti Michaela Phelpsa. Učinio je to na 100 leptir i pritom srušio olimpijski rekord s 50,39.

- U deliriju sam, nije mi još sjelo sve na svoje mjesto. Ovo je ludost - pričao je oduševljeni Schooling nakon finala.

Michael Phelps u djetinjstvu je bio njegov uzor

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako i ne bi bio oduševljen kada je pobijedio svog uzora, heroja, čovjeka kojeg je prije osam godina zamolio za zajedničku fotografiju. No za razliku od ostalih klinaca, Schooling je dočekao dan kada je nadmašio svog uzora.

- Gledajući Joea i sve ono što je napravio u zadnje dvije godine mogu samo reći da je veličanstven. Skidam mu kapu - rekao je Phelps.

I prije finala ispisao povijest

Schooling je prvi muški plivač u povijesti Singapura koji se plasirao u finale Olimpijskih igara. A tek kada je pobijedio Phelpsa postao je heroj nacije.

Želim zlato, srebro je za mene poraz

Iako je njegova pobjeda u finalu donijela prvo olimpijsko zlato u povijesti Singapura, Joseph nije želio ništa drugo bez obzira što je protiv sebe imao najboljeg sportaša u povijesti.

- Zanima me samo zlato, ne zanimaju me rekordi, samo pobjede. Srebro ili bronca su i dalje porazi, samo zlato znači pobjedu - rekao je Schooling.

Američki učenik koji ruši rekorde

Kao i mnogi vrhunski talenti prije njega, tako je i Schooling vrlo rano napustio domovinu i preselio u SAD. Sa 14 godina otputovao je u SAD i bacio se na treninge. U srednjoškolskoj konkurenciji srušio je tri nacionalna rekorda te upao u plivačku momčad University od Texas.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...