Obavijesti

Sport

Komentari 19

Tko je sve osigurao osminu finala? Ostala još dva mjesta

Tko je sve osigurao osminu finala? Ostala još dva mjesta
1

Ostala su još dva mjesta za osminu finala, a za njih se bore Atletico Madrid i Bayer Leverkusen u skupini D te Šahtar, Dinamo i Atalanta u skupini C...

VIDEO

Još jedna grupna faza Lige prvaka bliži se svome kraju. Saznali smo 14 putnika u osminu finala najelitnijeg europskog natjecanja, a ostale dvije ulaznice dobit će momčadi koje će se za svoja mjesta boriti u srijedu, a među njima je i Dinamo. 

Barcelona, Bayern, Juventus, Manchester City i Paris Saint-Germain, Leipzig prvoplasirani su u svojim skupinama, dok su Real Madrid i Tottenham prošli kao drugoplasirani. To su momčadi koje su i prije posljednjeg kola osigurale prolazak u nokaut fazu, a večeras smo doznali i nove putnike. To su Borussia Dortmund, Lyon, Chelsea, Valencia, Liverpool i Napoli. Ali idemo po redu.

Tko je sve osigurao osminu finala, a to je još u igri?

Skupina A

Bila je to jednosmjerna ulica za pariške nogometaše od prvog kola. Napokon je sva ta kvaliteta izašla na vidjelo, a to su pokazali u prvom kolu kada su Realu utrpali tri gola. Madriđani su malo dizelaški ušli u sezonu, uspjeli su na koncu uhvatiti zraka i osigurati osminu finala. Što se tiče ove skupine, ostala je jedino živa utrka za treće mjesto za koje se bore Club Brugge i Galatasaray. Belgijci imaju bod prednosti, a Turci u posljednjem kolu igraju protiv PSG-a u Parizu. Rekli bismo, tko preživi, pričat će.

Skupina B

Ovdje je stanje kao i u prvoj skupini, praktički copy-paste. Bayern je demonstrirao snagu od prvog kola, pobijedili su sve utakmice s gol razlikom 21-4, a s pet bodova zaostatka prašinu guta Tottenham koji je, unatoč turbulentnoj sezoni, također osigurao osminu finala. Crvena zvezda i Olympiacos će u posljednjem kolu odlučiti o putniku u šesnaestinu finala Europske lige. 

Od grijača klupe do kapetana: Barcelonin preporod za Raketu
Od grijača klupe do kapetana: Barcelonin preporod za Raketu

Skupina C

Ovo je jedina skupina u kojoj sve momčadi mogu proći dalje i definitivno skupina koja nas najviše zanima. Manchester City je, gle čuda, već osigurao osminu finala i u posljednjem kolu u opuštenoj atmosferi idu na Maksimir. Nenad Bjelica i njegova momčad imaju nešto teži zadatak ako žele proći dalje, ali bože moj, tko je ikada imao lake zadatke u važnim situacijama. Dinamo mora pobijediti Engleze te se nadati da Atalanta neće izgubiti od Šahtara. Talijani za prolazak dalje moraju dobiti Ukrajince te se nadati u pobjedu Cityja, a Šahtar je jedini koji ovisi sam o sebi. Pobjedom idu u nokaut fazu.

Skupina D

Iako ove sezone baš i ne blistaju, Juventus je rutinski došao do prvog mjesta koje su osigurali kolo prije kraja. Za drugo mjesto bore se Atletico Madrid i Bayer Leverkusen. Nijemci su prvo krenuli s tri poraza, a onda su pobijedili Atletico i Lokomotiv što im je donijelo nadu u osminu finala. U posljednjem kolu idu na neopterećeni Juve, a Atletico igra protiv posljednje Lokomotiv Moskve. No neka vas to ne prevari. Rusi igraju jako dobro ove sezone, a Juve su oba puta držali u šaci, ali stara dama je na svoj sretni način, kao i uvijek, došla do pobjeda u ta dva susreta.

Skupina E

Do posljednjeg kola je sve bilo neizvjesno u ovoj skupini. Liverpool je, kao i prošle sezone, visio kao luster, ali presudila je kvaliteta. Pobijedili su Salzburg 2-0 te tako osigurali drugo mjesto, a vječni pehist Napoli je svih tih silnih trećih mjesta napokon prošao u osminu finala Lige prvaka. Oni su dobili 4-0 Genk i tako prošli dalje. Salzburg je apsolutno sve iznenadio, igrali su fantastično, ali zakasnili su koračić. Haaland je nogometaš kojeg nećemo tako lako zaboraviti. Fantastični Norvežanin je vodeći strijelac Lige prvaka s osam golova u šest utakmica, a njegove majstorije ćemo od sada viđati u Europskoj ligi.

Ispisao povijest Lige prvaka pa se izblamirao za tri minute
Ispisao povijest Lige prvaka pa se izblamirao za tri minute

Skupina F

Barcelona je u posljednje kolo ušla s osiguranim prvim mjestom, a Inter i Borussia su se borili za drugo mjesto. Katalonci su u Milano došli s drugom momčadi, Inter je u jednom trenutku i bio na drugom mjestu, ali onda je Barca dodala gas više. Na kraju su pobijedili 2-1 s oslabljenim sastavom, a Borussia je pobijedila kod kuće Slaviju Prag i tako je uz pomoć Španjolaca otišla u osminu finala. Inter će svoju sreću pronaći u šesnaestini finala Europske lige.

Skupina G

Lyon i Zenit su se borili za osminu finala, a na kraju su Portugalci razbili Ruse 3-0 i tako pripomogli Lyonu koji je odigrao 2-2 kod Leipziga. Francuzi su tako osvojili drugo mjesto, a Nijemci su i prije posljednjeg kola imali prvo mjesto i nokaut fazu u džepu.

Kova i Chelsea prošli u osminu, lanjski polufinalist Ajax ispao!
Kova i Chelsea prošli u osminu, lanjski polufinalist Ajax ispao!

Skupina H

Prošle sezone Ajax je bio najveća senzacija Lige prvaka. Sa sjajnom i mladom momčadi su došli do polufinala, ali ove sezone su ispali već u skupini. Ostali su bez De Jonga, De Ligta i Schonea, a to je očito bilo dovoljno da bitno padne njihova kvaliteta. Nizozemci su u izravnom dvoboju za osminu finala izgubili od Valencije 1-0. Španjolci su tako s prvog mjesta prošli u daljnju fazu, a kopljanici će natjecanje nastaviti u Europskoj ligi. U osminu finala LP prošli su Chelsea i Mateo Kovačić koji su pobijedili Lille 2-1.

Dakle, ostala su još dva mjesta za osminu finala, a za njih se bore Atletico Madrid i Bayer Leverkusen u skupini D te Šahtar, Dinamo i Atalanta u skupini C.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe