Obavijesti

Sport

Komentari 22

Tko je ugasio svjetlo? Brutalan nokaut čudesnog Lomačenka...

Tko je ugasio svjetlo? Brutalan nokaut čudesnog Lomačenka...
21

STROJ Vasilj Lomačenko je zadržao WBO i WBA naslove pobjedom protiv izazivača Anthonyja Crolle u lakoj kategoriji. Ukrajinac je brutalno nokautirao Britanca u četvrtoj rundi i slomio mu je nos

VIDEO

Vasilj Lomačenko (31) pobijedio je britanskog izazivača Anthonyja Crollu nokautom u četvrtoj rundi u Los Angelesu i obranio je WBO i WBA naslove u lakoj kategoriji.

Ukrajinac, koji zasad ima više nadimaka neko naslova, razbio je protivnika kojem je u četvrtoj rundi slomio nos. Lomačenka zovu Hi-Tech, Matrix, No Mas Chenko i Vasya.

U 14 profesionalnih borbi pobijedio je 13 puta, a ovo mu je bio deseti nokaut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadao se Lomačenko da će mu preko puta biti Ganac Richard Commey, koji drži IBF naslov i protiv kojega se trebao boriti za ujedinjenje svih pojaseva u lakoj kategoriji, ali Commey je odustao zbog ozljede pa su Ukrajincu pronašli novog protivnika.

Ispalo je to kao lakši trening za strašnog Lomačenka koji je za dvije klase bolji od Britanca koji je na trenutke izgledao kao da se ne bavi istim sportom kao Lomačenko.

Plesao narodne plesove: Ovo su najbrže noge modernog boksa

Lomačenko je  jedan od najtalentiranijih, najinteligentnijih i najboljih boksača koji su se pojavili na boksačkoj sceni u posljednjih desetak godina. Maknemo li sve rezultate na stranu i pogledamo li isključivo tehničku prirodu njegova boksa, Lomačenko je nešto poput atomskog sata. Toliko je precizan.

Njega ćete uvijek pronaći na vrhu hranidbenog lanca. Svoje protivnike umara, priprema na završni udarac te korak po korak, udarac po udarac onesposobljava njihove mogućnosti prije nego zagrize. Kao u igri šaha, svakim potezom gradi konačni napad.

Ono što ga odvaja od ostatka boksačkog mozaika je njegova iznimna inteligencija. Inteligencija kojom je pobijedio u 396 amaterskih mečeva i osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama. U cijeloj amaterskoj karijeri imao je samo jedan poraz.

A i taj poraz od Alberta Selimova osvetio je dva puta.

Njegov rad nogu i linearne kretnje u stranu nakon što uputi direkt dovele su boksačku taktiku do neke nove razine.

Pokretanje videa...

02:28

Na taj način otvara mogućnost plasiranja barem dva dodatna udarca (jedan sigurno u tijelo, drugi ide u glavu ako protivnik reagira) prije nego se protivnik okrene i ponovno sučeli s njime lice u lice.

Svojim talentom došao je do toga da ga nazivaju legitimnim nasljednikom Floyda Mayweathera Jr. Mnogo je usporedbi između njih dvojice, od toga da su u vrlo ranoj dobi počeli boksati, da su imali očeve opsjednute da njihovi sinovi postanu najbolji do toga da njihovi protivnici jednostavno nemaju rješenja za njih.

No, postoji jedna velika razlika - Lomačenko ima rupu od četiri godine u svojoj boksačkoj karijeri. Boksao je od četvrte do devete godine, a zatim nestao s boksačke mape.

Stvaran je i odgajan da bi bio vrstan boksač, otac Anatolij Lomačenko izbrusio mu je ručne tehnike, ali remek-djelu nedostajao je završni 'touch'. 

Otac je odlučio da je vrijeme za drugi dio plana.

Iduće četiri godine Vasilj se bavio plesom.

Da bi napravio najbolji boksački stroj na svijetu, Anatolij je smatrao da mora imati najbolji rad nogu na svijetu. Četiri godine mladi Vasilj je plesao narodne plesove da bi se u dobi od 13 godina vratio boksu. Postao je najbolji mogući boksački stroj.

Pokretanje videa...

01:26

Kao i naš Stjepan Božić, Vasilj Lomačenko je plesom otvorio vrata svjetskog boksa.

Sve što je učio u plesnim dvoranama arhitektski precizno ugrađuje u svoj nastup te pravi umjetničko djelo u ringu. A sve što je naučio ne bi bilo to što jest danas da nema vrlo neuobičajene treninge. Kao što krojač kroji odijelo po uzoru na modela, tako i Lomačenko odrađuje treninge isključivo po svojoj mjeri. 

Sve to uzrokovalo je da danas imamo jednog od najboljih boksačkih strojeva koji su ikada kročili u ring.

Svoje naslijeđe tek je počeo graditi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida